Search
Close this search box.

“S kolesom v mesto” že preko 1000 posameznikov

Slovenjgraška občina je tudi letos, med 16. in 22. septembrom, sodelovala v najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti – Evropskem tednu mobilnosti (ETM).

Letošnji slogan ETM “Izberi čistejši način prevoza” poudarja, da se lahko vsako potovanje začne in zaključi z okolju prijaznejšo mobilnostjo, kot so hoja, kolesarjenje ali uporaba javnega prevoza ter da lahko s premišljenim načrtovanjem in kombiniranjem različnih načinov mobilnosti v istem potovanju bolj učinkovito opravimo začrtano pot.

Kot so pojasnili na slovenjgraški občini tri projekte, financirane s strani njihove občine in sklada za podnebne spremembe, koordinira Aleksandra Gantar, ki je zaposlena na skupnostnem organu Koroške, realizirajo pa jih nevladne organizacije, Zavod Ekopren, društvo Varno aktivne poti in raum AU.

Projekt “S kolesom v mesto” že tradicionalno nagovarja občanke in občane k trajnostni mobilnosti ter šteje že svojo peto izvedbo in je do sedaj za prihod s kolesom v mesto navdušil že več 1000 posameznikov. “In tudi letos zanimanje narašča”, pove Gantarjeva, kar ocenjuje po številu kupončkov, ki so jih do sedaj prevzeli kolesarji pri vstopu v mesto in katere lahko vnovčijo pri več kot 50-ih ponudnikih mestnega jedra.

V času Evropskega tedna mobilnosti se je slovenjgraški župan Klugler udeleževal tudi ostalih aktivnosti (Pešbus itd.). Pretekli teden je otroke peš pospremil v šolo in povedal, da je prava trajnostna mobilnost tista, ki je hkrati okoljsko sprejemljiva, socialno pravična in ki spodbuja razvoj gospodarstva “in prav takšne se nadejamo tudi v Slovenj Gradcu”.

Župan je izžrebal tudi nekaj srečnih prejemnikov lepih nagrad akcije “S kolesom v mesto”.

Preberite še: V sklopu projekta PešBus je učence v šolo pospremil tudi slovenjgraški župan