Rejništvo ni samo poklic, je poslanstvo, za katerega potrebuješ srcé (FOTO)

Včeraj, 28. 11. 2019, je na Ravnah potekal dobrodelni dogodek “Družina − moje zavetje”, na katerem so rejniki in rejnice skozi svoje zgodbe predstavili, kaj pomeni rejniška družina in kako pomembno vlogo imajo.
rejništvo

Dobrodelni dogodek “Družina – moje zavetje” je ob podpori Občine Ravne na Koroškem organiziral Centra za socialno delo Koroška.

Prireditev je s pozdravnim nagovorom odprl Tadej Poberžnik, direktor Centra za socialno delo Koroška, nato pa sta prisotne s svojima govoroma pozdravila tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in mag. Urban Krajcar, državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je v imenu ministrstva poklonil nekaj toplih besed.

Temu je sledila nadvse čustveno obarvana okrogla miza na temo rejniških družin, kjer so med drugim sklenili, da je za rejništvo potrebno nenehno usposabljanje, učenje in izobraževanje, hkrati pa zajema popolno skrb za otroke. Po zaključeni razpravi je kot sklepno dejanje bil na vrsti še koncert arij in popevk izvrstnih umetnikov, Prevaljčana, tenorista Andreja Odra ter mezzosopranistke Mance Hribar in pianistke Irine Milivojević.

Vir: FB Barbara Polutnik Brusnik

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije