Razstava malih živali navdušila obiskovalce Europarka (FOTO)

Konec tedna so v mariborskem Europarku že trinajstič gostili tradicionalno razstavo malih živali.
FOTO 4
Najmlajši so puhaste dolgouhce spoznali tudi pobližje.

V sodelovanju z Društvom združenih gojiteljev malih živali Maribor so obiskovalcem največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije predstavili raznolike male živali in pripravili zabavno ter poučno izkušnjo.

Med 17. in 20. oktobrom so si ljubitelji živali v mariborskem Europarku lahko ogledali puhaste kunce, kosmate glodavce, golobe, okrasno in vodno perutnino ter raznolike ptice. Najmlajši so izvedeli številne zanimivosti o vrstah živali, njihovem življenjskem ciklu, okolju in prehranjevanju.

Prikupne živali so poskrbele za poučen in sproščen konec tedna, saj je znano, da stik z malimi živalmi in drugimi hišnimi ljubljenčki pozitivno vpliva na počutje, zdravje in odnose med ljudmi.

Zvonko Kokol, tajnik Društva združenih gojiteljev malih živali Maribor, je ob zaključku razstave povedal: »Letos smo pripravili razstavo z mednarodno udeležbo. Sodelujoči razstavljavci iz Avstrije in Hrvaške so naši gostje že nekaj let in se radi odzovejo našemu povabilu. Organizacijo in zlasti čudovit jesenski ambient na prizorišču pa so pohvalili tudi udeleženci, ki so letos na naši razstavi sodelovali prvič.«

Besedilo: Europark Maribor

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.