Ravenski gimanzijci spoznavali zdravo prehrano v italijanskem Bariju, zdaj se odpravljajo na Finsko (FOTO)

78945479_997578190618904_2606384771680436224_n

Projekt Erasmus + BEL – Pripravljeni za odraslo življenje, v katerem aktivno sodelujejo tudi dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem, se je nadaljeval s četrto izmenjavo v italijanskem Bariju.

Vsake mobilnosti se lahko udeležijo po štirje dijaki in dva učitelja iz vseh sodelujočih šol: Aversa in Bari (Italija), Hanko (Finska), Nidzica (Poljska) in Ravne na Koroškem (Slovenija).

Jezik projekta je nemščina. Do sedaj so izvedli že tri mobilnosti – novembra 2018 na Ravnah na Koroškem, marca 2019 v Aversi (Italija) in maja 2019 v Nidzici (na Poljskem). Tema zadnje mobilnosti v Bariju, ki je trajala od 9. do 13. decembra, je bila zdrava prehrana (mediteranska hrana), o kateri so govorili na seminarjih in po skupinah, kjer so dijaki izdelali zanimive prispevke o tej tematiki.

Teorijo so dopolnili tudi z obiski agroživilskih podjetij (Frantoio Salamida di Alberobello in Masseria Coppa di Andria). Tako so si lahko ogledali predelavo oljk in proizvodnjo zlata pokrajine Apulije – ekstra deviškega oljčnega olja in predelavo lokalnih mlečnih izdelkov (mozzarele). Prav tako so obiskali nekaj čudovitih krajev v regiji, kot so Alberobello, Castel del Monte in Trani.

Dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem se že veselijo se že zadnje mobilnosti, ki se bo odvijala na Finskem.

Besedilo: Gimnazija Ravne na Koroškem

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije