Search
Close this search box.

Ravenski gasilci bogatejši za novo vozilo

PGD Ravne na Koroškem je od danes naprej bogatejše za novo vozilo, znamke VW Amarok. Svečanega dogodka zaradi trenutnih razmer ob tej priložnosti na Ravnah ni bilo. So pa gasilci kljub temu, kot je običaj, z vodnimi curki do garaže pospremili njihovo pridobitev.

Gasilci so se novega vozila razveselili v okrnjeni družbi, saj trenutne razmere žal ne dopuščajo, da bi lahko bilo danes na Ravnah tako živahno, kot je bilo lani, ko so namenu predali gasilski vozili, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

VIDEO: Prevzem novega vozila

Kot je nam povedal poveljnik PGD Ravne na Koroškem Dejan Salčnik, je vozilo, ki ga je danes Pripeljal na Ravne, predelano v gasilsko vozilo za gozdne požare z oznako GVGP-1.

Nakup je izjemna pridobitev za naše društvo, saj je edino tovrstno vozilo v naši občini. Glede na razgiban teren in območje z veliko gozdnimi cestami, nam bo to vozilo omogočilo dostop do vseh občanov in občank, ne samo v primeru gozdnega požara, ampak ob vsakem klicu na pomoč: ob poplavah, delovnih nesrečah, vetrolomih, snegolomih … Vozilo je opremljeno za vse vrste intervencij,” je po prevzemu vozila pojasnil Salčnik.

Po njegovih besedah je strošek nabave vozila znašal okoli 106.000 evrov. “Ob tej priliki se lahko zahvalimo Občini Ravne na Koroškem za posluh in finančno pomoč v višini 50.000 evrov,” je še dejal poveljnik PGD Ravne na Koroškem.

Predsednik ravenskih gasilcev Andrej Petrič pa je pojasnil, da so del zneska za nakup tega vozila pridobili s prodajo dveh starejših gasilskih vozil, s prodajo koledarjev in ostalimi sredstvi, pridobljenimi na trgu, ter s sofinanciranjem Gasilske zveze Slovenije v višini približno 5.000 evrov. Petrič se je ob tem zahvalil vsem, ki so pripomogli k nakupu prepotrebnega vozila in dejal, da si sicer želi, da bi ga čim manjkrat uporabili.

Dogodki