Search
Close this search box.

Ravenski dijak v času karantene ustvaril zabavno aplikacijo “Muzikant” (FOTO)

Radovan Jorgić, dijak tretjega letnika Srednje šole Ravne na Koroškem, nam je predstavil svoj novi projekt – mobilno aplikacijo “Muzikant”.

“Glede na to, da nas v današnjem času bombardirajo z negativnimi informacijami in omejitvami, sem prišel na idejo, da okoliščine omilimo s pesmijo, smehom, a hkrati razširimo svoje znanje na področju glasbe in kulture.” nam je povedal na začetku in dodal, da je veliko prostega časa v karanteni poskusil izkoristiti na najboljši način, dobil je idejo in sprogramiral aplikacijo “Muzikant”. 


Muzikant je glasbeni kviz, katerega glavna tematika je ugibanje pesmi in izvajalcev domače,  EX-YU pa tudi balkanske glasbene scene, nam pojasni in doda, da je aplikacija popolnoma brezplačna. Dobite jo lahko v Google Play trgovini v slovenskem in srbohrvaškem jeziku. V kolikor niste uporabnik platforme Android, lahko do “Muzikanta” dostopate na povezavi muzikant.io. Aplikacija pa bo kmalu dostopna tudi za iOS naprave.

“Bistvo igre je vsekakor dobra zabava in dviganje razpoloženja.” nam še pove Jorgić.

Aplikacija ponuja več kot 500 pesmi 100 različnih izvajalcev. Omogoča pet načinov igre, in sicer ugibanje naključnih pesmi in pevcev ali pa izbiro igre glede na zvrst, letnico izida ali pa izvajalca pesmi. Da pa bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, vas po vsaki končani igri čaka nagrada. Igra je primerna za vse starosti in po vsebini pokriva celotno področje bivše Juge. 


Namen aplikacije je, da se uporabniki vrnejo v “dobre stare čase” in tudi, da starejša populacija spozna glasbo, ki se ustvarja in posluša danes. Igra ponuja več kot deset različnih glasbenih žanrov, od domače in rock do EX-YU in hip-hop glasbe, tako da se prav za vsak okus najde nekaj.

“Pri oblikovanju in izbiri glasbe mi je pomagal bratranec Rade, ki  je tudi dijak Srednje šole Ravne,  obiskuje pa program strojni tehnik. Ukvarja se z risanjem, oblikovanjem in 3D modeliranjem. “Muzikant” je moj prvi resnejši projekt, izdelava aplikacije je zahtevala ogromno dela, kar 20 dni in okrog 150 ur razvoja. Pri tem je bilo potrebnega veliko samostojnega učenja, uporabe spletnih virov, knjig itd.” je še dodal Jorgić.


“Skratka zelo zanimiv in zahteven izziv. Upam, da se bo trud izplačal ter da bo aplikacija z vsebino in uporabnostjo pritegnila veliko  uporabnikov. Želel sem tudi pokazati, da je vsestransko delo možno tudi od doma in v posebnih okoliščinah.” je zaključil.

Dogodki