Radeljska srečanja 2022 prinašajo številne novosti in pester program za vse generacije

V Radljah ob Dravi se bodo tudi letos v okviru občinskega praznika Občine Radlje ob Dravi odvile številne zanimive kulturne, športne in glasbene prireditve za vse generacije.

Po dveh letih premora se vračajo Radeljska srečanja, ki jih pripravljata Javni zavod ŠKTM Radlje in Občina Radlje ob Dravi skupaj z lokalnimi društvi in institucijami. Radeljska srečanja 2022 bodo potekala od 8. do 25. septembra, na različnih lokacijah na območju Radelj ob Dravi. Ob tem pa velja poudariti, da so vse prireditve v času Radeljskih srečanj brez vstopnine.

Organizatorji prireditve se vsako leto trudijo program še izboljšati in obiskovalcem ponuditi več različnih dogodkov. Nekatere prireditve so že tradicionalne, zato jih ohranjajo in prirejajo vsako leto. Se pa vedno trudijo dodati tudi kaj novega, inovativnega in tako bo tudi tokrat.

Javni zavod ŠKTM Radlje in Občina Radlje ob Dravi sta namreč letos poskrbela za številne novosti. Prihaja vikend poln glasbe, zabave in druženj – »Rad ’mam vikend«. Ena od novosti je tudi Naša tržnica, ko boste lahko kar dva dni nakupovali dobrote in izdelke lokalnih ponudnikov. Že to soboto bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki bodo lahko obiskali Palčkovo deželo.

Za vas pa pripravljajo tudi glasbeni muzikal z domačimi izvajalci, ki so ga poimenovali Koncert V SOJU BROADWAJSKIH LUČI, na katerem se bosta 23. septembra predstavila Dekliški pevski zbor Aglaja pod vodstvom Kerstin Pori in Big Band Radlje pod vodstvom Aljaža Razdevška.

Dogajanje v Radljah bodo uradno začeli v petek, 9. septembra, ko bo potekala otvoritev RS 2022 s položitvijo temeljnega kamna AGLOMERACIJA 10991 Zg. Vižinga. Že dan prej pa se začne dogajanje v tamkajšnji knjižnici, ko bo potekala predstavitev knjige: Anton Korošec, slovenski državnik kraljevine Jugoslavije. Tako bo praznično, veselo in pestro v Radljah vse do 25. septembra, ko sledi zaključek prireditve Radeljski dnevi 2022.

Kot veleva tradicija, se bo praznovanje praznika občine Radlje ob Dravi tudi tokrat zaključilo s Hmeljarskim likofom, ko bo za zabavo skrbela zasedba Zvita Feltna. Še pred tem pa boste lahko v Radljah v soboto, 24. septembra, uživali ob zvokih ansambla Čuki in se nasmejali stand up komiku Gašperju Bergantu.

Celoten program za Radeljska srečanja 2022 najdete TUKAJ.

“Prisrčno vabljeni na  množico kulturnih doživetij, športnih aktivnosti in odličnih glasbenih prireditev,” so pred začetkom pestrega dogajanja v Radljah zapisali organizatorji.