Pšeničnik in Donau prejemnika spominskega znaka za požrtvovalnost v boju proti covid-19

Mežiški župan Dušan Krebel je na predlog vlade poveljniku občinskega štaba Civilne zaščite Igorju Pšeničniku in strokovnemu sodelavcu za Zir pri Občini Mežica Nenadu Donau izročil spominska znaka za požrtvovalnost v boju proti covid-19.
l_328791_1

Vlada je junija objavila javni poziv k predlaganju kandidatov za spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. V Občini Mežica sta v okviru podelitve priznanj občine spominski znak prejela Igor Pšeničnik, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Mežica in Nenad Donau, univ.dipl.var., spec., MSyI, strokovni sodelavec za ZiR Občine Mežica.

Na občini so pojasnili, da je Igor Pšeničnik v času prvega vala epidemije koronavirusa (13. 03. 2020 – 30. 05. 2020) izvajal operativno vodenje Občinskega štaba Civilne zaščite Občine Mežica, operativno vodenje sil za ZiR občine Mežica, usmerjal dejavnosti za zaščito in pomoč ter dejavnosti za zagotavljanje osnovnih pogojev za življenje.

Tudi Nenad Donau je v času prvega vala epidemije koronavirusa usklajeval izvedbo zagotavljanja in oskrbe ranljivih skupin s hrano, zdravili in osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Pripravljal je osnutke sporočil za javnost in obvestila v zvezi z preprečevanjem širjenja epidemije koronavirusa ter vodil dnevnik aktivnosti in pripravo dnevnih poročil o aktivnostih OŠCZ Mežica.

Spominski znak se lahko podeli medicinskemu osebju, pripadnikom civilne zaščite, Policije in Slovenske vojske ter drugim domačim in izjemoma tudi tujim posameznikom, skupinam, samoupravnim lokalnim skupnostim, gospodarskim družbam, zavodom, društvom, nevladnim in drugim organizacijam.

Preberite še: Nagovor mežiškega župana ob občinskem prazniku, V Mežici ob občinskem prazniku podelili priznanja občine

VIR: Občina Mežica, Vlada RS

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.