Search
Close this search box.

V Mežici ob občinskem prazniku podelili priznanja občine

Mežiški župan Dušan Krebel je ob občinskem prazniku, ki ga praznujejo 4. decembra, podelil priznanja občine.

Na področju športa sta priznanji prejela: 

  • Priznanje za perspektivno športnico leta 2020 je prejela Živa Kogelnik (predlagatelj: ŠD Partizan Ravne na Koroškem)

Na občini so zapisali, da Živa, kljub mladim letom, izkazuje neverjetno predanost temu zahtevnemu športu, z disciplino in vztrajnostjo, ki ju premore že v tem trenutku, pa je na odlični poti k uspešni športni karieri. Zato so ji podelili priznanje za najbolj perspektivno športnico leta 2020.

  • Priznanje za perspektivnega športnika leta 2020 je prejel Luka Plaznik (predlagatelj: Judo klub Ravne na Koroškem) 

Luka Plaznik prejme priznanje Občine Mežica za športnika leta 2020, zaradi zavidljivih rezultatov, vztrajnosti in pomembnega prispevka k prepoznavnosti te ga športa pri nas.

 Priznanja Občine Mežica so prejeli:

  •  Marko Šumah, Montaža in popravilo strojev Marko Šumah, s.p., za 20 let delovanja (predlagatelj: OO SDS Mežica)

Marku Šumahu so podelili priznanje za njegovo 20 let trajajočo uspešno poslovno pot. Kot so pojasnili na občini Šumah kot samostojni podjetnik znatno prispeva k ugledu in razvoju kraja.

  • Društvo literarno gledališče Treska Mežica, ob 25-letnici delovanja  (predlagatelj: Župan Dušan Krebel)

Društvo literarno gledališče Treska Mežica je ob 25-letnici delovanja prejelo priznanje Občine Mežica. Priznanje so prejeli za njihovo neutrudno negovanje pisane besede in vztrajno bogatenje bralne kulture občine.

  • Društvo upokojencev Mežica – Balinarska sekcija,  ob 30-letnici delovanja (predlagatelj: Župan Dušan Krebel)

Balinanje v Mežici vztraja že 30 let in je izredno priljubljena športna panoga med upokojenci, ki vzpodbuja fizično aktivnost, omogoča socialni stik in ima povezovalno funkcijo med društvi upokojencev. Ob obletnici si v Balinarski sekciji društva upokojencev Mežica po mnenju občine priznanje nedvomno zaslužijo. 

  • Javni zavod Koroška lekarna, ob 50-letnici lekarniške dejavnosti v Mežici (predlagatelj: Župan Dušan Krebel)

Javni zavod Koroška lekarna je prejela priznanje ob 50-letnici lekarniške dejavnosti v Mežici. Kot so pojasnili na občini je lekarna teh 50- let skrbela ne le za preskrbo občanov z zdravili temveč tudi z nasveti za ohranjanje zdravja in s svojimi storitvami sledila razvoju lekarniške dejavnosti.

  • Nogometni klub TAB Akumulator Mežica, ob 50-letnici delovanja  (predlagatelj: Dušan Krebel)

Na občini so pojasnili, da ob zavedanju, da je potrebno v obstoj kluba, sploh v manjših občinah, vložiti dodatne napore, priznanje prejme Nogometni klub TAB Akumulator Mežica, ob 50-letnici delovanja. Priznanje so si prislužili za njihov prispevek k ohranjanju in razvoju nogometa v občini, ki nedvomno zahteva veliko požrtvovalnosti in za njihovo pripadnost športu, ki jo v klubu uspešno prenašajo na mlajše generacije že pol stoletja ter ob bok priznanju Nogometne zveze Slovenije za njihovo dolgoletno delovanje.

  •  Društvo upokojencev Mežica, ob 70-letnici delovanja (predlagatelj: Župan Dušan Krebel)

Na občini so mnenja, da ima Društvo upokojencev Mežica nadvse pomembno vlogo pri vzpostavljanju socialnih povezav, ohranjanju stalnih kontaktov med člani ter nudenju pomoči pri premagovanju težav, s katerimi se posamezniki soočajo. To poslanstvo zasluži globok poklon.

Ob visokem jubileju je zato Občina Mežica podelila priznanje Društvu upokojencev Mežica za njihovo 70-letno delovanje, prizadevnost in za ves trud, ki ga člani in članice, prostovoljke in prostovoljci vlagajo v to, da bi bila njihova skupnost kraj, kjer se je lepo postarati.

PREJEMNIKI PRIZNANJ OBČINE MEŽICA:

VIR: Občina Mežica

Dogodki

Mežiški župan Dušan Krebel je ob občinskem prazniku, ki ga praznujejo 4. decembra, podelil priznanja občine.