Search
Close this search box.

Preživite nedeljo v družbi alpak ter klovna in skočite na Uršljo goro po paket presenečenja

Poletno dogajanje na Ravnah na Koroškem bodo tudi letos popestrili Ravenski dnevi, v okviru katerih se bo ta vikend odvil tudi Koroški otroški festival. Tako bodo nedeljo, 30. 8. 2020, zaznamovali predvsem dogodki za mlajšo populacijo.

V nedeljo bo na Ravnah na Koroškem in okolici dan namenjen otrokom. Sicer bo Koroški otroški festival tokrat zaradi ukrepov preprečevanja širjenja virusa potekal nekoliko drugače, kot smo vajeni, vendar organizatorji kljub temu obljubljajo pestro in zanimivo dogajanje, namenjeno predvsem najmlajšim, zagotovo pa bodo lahko na dogodkih uživali tudi starejši.

Preberite tudi: Letošnji ravenski dnevi v znamenju domačih izvajalcev in druženja v naravi

Festival se zaradi trenutne situacije seli iz Grajskega parka na okoliške hribe, vasi in v središče Raven. Druženje pa bo potekalo v skladu z naovdili NIJZ. “Aktivne nadobudneže, ki se bodo ta dan odpravili na Uršljo goro, bodo na osvojenem vrhu čakali paketki presenečenja. Na mestnem platoju bo mimoidoče otroke navduševal klovn s svojimi norčijami. Družine pa lepo povabljene, da zadnjo počitniško nedeljo preživijo na čudoviti Strojni v družbi alpak,” je pred nedeljskim dogajanjem povedala vodja festivala Darja Krevzelj.

Ki je ob tem dejala, da so tudi letos na Ravnah poskušali pripraviti pester program, “morda je manj dogodkov, programa, ampak smo tudi tokrat poskrbeli, da bodo vse aktivnosti dostopne vsem, tudi socialno šibkejšim družinam.”

Krevzljeva je še dodala, da otroke, ki bodo na ta dan obiskali Uršljo goro čaka na vrhu paket presenečenja. Za dogajanje na “Urški” so se odločili, ker spodbujajo aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Tisti, ki pa si želijo uživati v družbi alpak pa se morajo predhodno prijaviti na tel. številko 070 819 829, saj je število obiskovalcev omejeno. “Sam ogled in druženje z alpakami na Alpacas hill Strojna ne bo trajal dve uri, kot je to sicer v ponudbi omenjene kmetije, ampak smo dogajanje, da bi lahko doživetje obiskalo čim več družin, skrajšali na pol ure” je še pojasnila vodja Koroškega otroškega festivala. Prijave so možne do zasedbe prostih mest.

Duhovita, klovnsko obarvana animacija s stalnim sodelovanjem otrok se bo v popoldanskih urah odvijala na mestnem platoju. Z vsemi žavbami namazan klovn pa bo s svojim otroškim vozičkom in nagajivim dojenčkom krožil tudi po centru Raven. S seboj pa bo prinesel tudi balone in številna druga presenečenja.

Letošnji festival pa bodo na Ravnah okronali še z natečajem otroških risb, h kateremu bodo povabili vrtce in šole, izvedli pa ga bodo v mesecu septembru.

To pa še ni vse, vsi, ki boste v nedeljo v fotografski objektiv ujeli druženje z alpakami, dogajanje v centru Raven ali na Uršlji gori ter fotografijo objavili na svojem Facebook profilu ter označili naše in vaše Koroške Novice, boste sodelovali v žrebanju za paket presenečenja. V sodelovanju z organizatorji Koroškega otroškega festivala bomo namreč podarili pet takšnih paketkov.

Pri tem naj še enkrat omenimo, da bodo tudi letos vse dejavnosti brezplačne. Organizatorji pa obljubljajo obilico zabave za najmlajše, tistim malo starejšim pa ponujajo priložnost, da spet poiščejo otroka v sebi. V primeru dežja prireditev odpade, o čemer vas bomo pravočasno obvestili tudi preko naše Spletne strani. Dogodki, ki so planirani, pa bodo v tem primeru izvedeni v mesecu septembru.

Preberite tudi: ‘Skočite’ na Strojno s cestnim, gorskim ali električnim kolesom.

Dogodki

Poletno dogajanje na Ravnah na Koroškem bodo tudi letos popestrili Ravenski dnevi, v okviru katerih se bo ta vikend odvil tudi Koroški otroški festival. Tako bodo nedeljo, 30. 8. 2020, zaznamovali predvsem dogodki za mlajšo populacijo.