Prevaljski župan: “Če želimo čimprej spet nazaj normalno življenje, brez ukrepov in omejitev, vas prosim, cepite se!”

Predsednik vlade Janša je včeraj skupaj z zdravstveno stroko na posvetu z župani pozval predstavnike lokalne skupnosti, da pomagajo pri še boljši organizaciji cepljenja ter s tem k povečanemu odzivu občanov na pozive k cepljenju. Zdravstveni minister Poklukar je opozoril, da so razmere resne, saj se število okuženih znova povečuje. Oglasil se je tudi prevaljski župan Matic Tasič, ki je občane pozval k cepljenju. Njegov zapis objavljamo v celoti.
Matic Tasič

Spoštovani,

kot lahko spremljamo po medijih, se Delta različica novega koronavirusa vedno bolj širi tudi v Sloveniji. Stroka zato opozarja, da imamo opravka z bistveno bolj kužnim virusom, kot smo ga imeli jeseni. Širitev te različice virusa lahko preprečimo zgolj s cepljenjem. Cepivo je dobrodošla zaščita zlasti za ranljive skupine, med njimi predvsem starejše osebe in kronične bolnike, pri katerih obstaja povečano tveganje za težji potek bolezni Covid-19! Cepljenje pa je pomembno tudi za mlajše, ki so dobri prenašalci virusa!

Zelo pomembno je, da zaščitimo tako svoje kot tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sodelavcev, sosedov, znancev… Cepljenje je zato enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred Covid-19, saj ne zaščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni zaščiti tudi druge.

Bitko z virusom bomo dobili samo s cepljenjem, zato prosim vse tiste, ki se za cepljenje še niste odločili, da se cepite čim prej, saj popolna zaščita pred virusom nastopi šele po mesecu dni od drugega cepljenja. Če želimo čimprej spet nazaj normalno življenje, brez ukrepov in omejitev, vas prosim, CEPITE SE! Cepiva je več kot dovolj in ga lahko tudi izbirate.

V primeru, da ima kdo fizične težave ali druge omejitve, ki mu onemogočajo dostop do cepljenja,  pokličite svojega osebnega zdravnika, predstavnika Civilne zaščite (na tel. št. 031 754 901) ali občino (na tel. št. 070 299 062) in pomagali vam bomo.

Zato: CEPIMO SE ČIMPREJ!!!

dr. Matic TASIČ, župan

Preberite še: Poklukar: razmere so resne, saj se število okuženih znova povečuje. Krek: Precepljenost otrok starejših od 12 let je ključna za normalno izvedbo izobraževalnega procesa jeseni

Besedilo: Občina Prevalje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije