Search
Close this search box.

Predviden povečan pretok reke Drave, v nedeljo možna krajevna neurja

V naslednjih dneh nas čaka nekaj več dežja, možne so tudi krajevne plohe in nevihte ter lokalna neurja. Danes ponoči pa pri HE Dravograd pričakujejo tudi povečan pretok reke Drave.

Zaradi praznjenja akumulacijskih jezov na avstrijski strani se danes ponoči pričakuje povečan pretok reke Drave na HE Dravograd, in sicer med 800 in 1000 kubičnih metrov na sekundo. Zaradi navedenega je potrebna previdnost pri gibanju ob reki. Posebnih težav ne pričakujemo,” je preko Facebooka sporočil podžupan Občine Dravograd Tone Preksavec.

Sicer pa bo vreme ponoči v zahodni Sloveniji spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugod bo še deloma jasno in povečini suho vreme. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju okoli 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo čez dan se bodo padavine in nevihte od zahoda postopno širile proti vzhodu. Možna bodo krajevna neurja. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, ob morju in na vzhodu do 29 stopinj Celzija.

Opozorilo: V nedeljo čez dan bodo po Sloveniji ob prehodu vremenske fronte možna krajevna neurja.

Obeti: V noči na ponedeljek bo dež prehodno povsod ponehal, delno se bo razjasnilo.

V ponedeljek čez dan se bo od juga spet pooblačilo, popoldne bo pričelo deževati.

V torek dopoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo ter zahodnim in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Vremenska fronta se prek severne Italije bliža Sloveniji. Pred njo priteka k nam od jugozahoda topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih zahodno od nas bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo popoldne lahko pojavljale tudi drugod. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

V nedeljo bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, v krajih vzhodno od nas šele proti večeru.

Vir: ARSO, Facebook Tone Preksavec, STA

Dogodki

V naslednjih dneh nas čaka nekaj več dežja, možne so tudi krajevne plohe in nevihte ter lokalna neurja. Danes ponoči pa pri HE Dravograd pričakujejo tudi povečan pretok reke Drave.