Search
Close this search box.

Predsednik Pahor obiskal Lekovo proizvodnjo razkuževalnega sredstva v Mengšu

Predsednik Borut Pahor je včeraj obiskal mengeško lokacijo Novartisa v Sloveniji, kjer si je ogledal proizvodnjo razkuževalnega sredstva, ki so jo vzpostavili poleg rednega dela, s katerim še naprej zagotavljajo izjemno pomembno nemoteno dobavo nujno potrebnih zdravil.

Več kot 35 zdravstvenim ustanovam, domovom za starejše in lokalnim skupnostim po vsej Sloveniji so do včeraj podarili več kot 8300 litrov tega ključnega sredstva za preprečevanje širjenja okužb.

Novartis tudi v izrednih časih zagotavlja stabilno ponudbo in pravočasno oskrbo z zdravili. Pomen nemotene proizvodnje zdravil in oskrbe bolnikov po Sloveniji in svetu je ob obisku poudaril tudi predsednik republike Borut Pahor: “Eden izmed razlogov mojega današnjega obiska je družbena odgovornost Novartisa v Sloveniji, ki v času pandemije med drugim pomaga organizacijam po Sloveniji z donacijami razkuževalnega sredstva. V času pandemije sem že večkrat izrekel priznanje vsem, ki v teh časih neutrudno opravljajo svoje delo. Zato izrekam zahvalo tudi zaposlenim v Novartisu v Sloveniji. Trenutno so namreč vse oči po svetu uprte tudi v farmacevtsko industrijo, saj ima ta izjemno vlogo prirazvojupotencialnega zdravila za novi koronavirus. Ne smemo pa pozabiti, da hkrati še vedno nemoteno proizvajajo in dobavljajo zdravila, ki so za številne bolnike po svetu življenjskega pomena. Zavezanost Novartisa k skrbi za zaposlene in k podpori lokalnim skupnostim odraža kulturo in vrednote podjetja, ki so v času krize posebej pomembne.To predanost sem začutil tudi ob današnjem obisku, ko sem imel priložnost srečati nekaj zaposlenih in pobliže spoznati njihovo delo. V imenu državljank in državljanov se zahvaljujem tudi Novartisovi finančniin materialni pomoči, ki smo je deležniv Sloveniji. Prepričan sem, da bomo s sodelovanjem, povezovanjem in medsebojno pomočjo premagali tudi to krizo.”



Boj proti koronavirusu:

Kot smo že poročali se Novartis poglobljeno posveča globalnim prizadevanjem za boj proti novemu koronavirusu. Z ustanovitvijo globalnega sklada v vrednosti 20 milijonov ameriških dolarjev je v soočanju s krizo podprl skupnosti po vsem svetu. V Sloveniji je 500.000 ameriških dolarjev iz sklada namenil Rdečemu križu Slovenije in Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Do 130 milijonov odmerkov hidroksiklorokina so namenili za podporo odgovoru na pandemijo, in to zdravilo smo prejeli tudi Sloveniji. Prvi odmerki so že bili dobavljeni Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana, kjer je na voljo za zdravljenje bolnikov po slovenskih bolnišnicah, v katerih zdravijo bolnike s virusom.

Sandoz, Novartisova divizija za generična in podobna biološka zdravila, je postal prva družba, ki se je zavezala, da ohrani stabilne cene za košarico osnovnih zdravil, ki bi lahko pomagala pri zdravljenju bolnikov s novim koronavirusom.

Preberite še: Novartis načrtuje klinično študijo za zdravilo proti koronavirusu, Novartis doniral zdravilo proti koronavirusu.

VIR: Novartis

Dogodki

Več iz istega kraja