Search
Close this search box.

Pred nami še en vremensko pester dan. Lokalno lahko toča doseže premer 8 cm

Vremenoslovci napovedujejo že en vremensko pester dan.
Fotografija je simbolična

Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

Čaka nas še en zelo vremensko pester dan, napovedujejo na spletnem portalu Neurje.si. Vremenska fronta je že dosegla Alpe in se bo pomaknila vzhodneje, medtem ko je jug Evrope v primežu vročinskega vala in enakomernega zračnega pritiska. Nad Skandinavijo in nad Alpami se zadržujeta dve ciklonski območji. Zaradi izjemne nestabilnosti so možna močnejša neurja z debelejšo točo, ki se bodo oblikovala v organiziran nevihtni pas. Omeniti velja še izjemno močan veter, ki lahko v liniji doseže 120 km/h.

Podrobnejša napoved razvoja vremena

Krajevna neurja so možna že v jutranjih urah, ko nas lahko iz zahoda znova obide nevihtni pas. Najvišje dnevne temperature bodo od 26°C do 29°C (Prekmurje). Pričakujemo lahko ugodne pogoje (potencialna energija tudi preko 2000 j/kg in vetrovno striženje – 20 m/s) za nastanek močnejših krajevnih neurij, so navedli na Neurje.si.

Lokalno lahko pada tudi debelejša toča, od 4 do 8 cm premera. Obstaja velika verjetnost, da se bo kreiral organiziran nevihtni pas, s silovitimi sunki vetra, ki lahko presežejo 100 km/h. Stanje se bo v noči na ponedeljek umirilo.

Vir: Neurje.si – Napoved izdal: Leon Hardi

Dogodki

Vremenoslovci napovedujejo že en vremensko pester dan.