Search
Close this search box.

Postani gasilec, postani junak in se pridruži ravenskim gasilcem

Gasilci PGD Ravne vabijo v svoje vrste vse nove člane, od 6-ega leta dalje. Vabljeni, da se jim pridružite.

Na Koroškem je v večini gasilstvo še vedno prostovoljno. Vendar se gasilci soočajo s težavo, saj gasilcev primanjkuje. Redki mladi se dandanes odločijo za takšen način preživljanja prostega časa. Kajti biti prostovoljni gasilec ni le “poklic”, je način življenja.

Na Facebook strani PGD Ravne so zapisali: “Res je, da je bila naša oprema v nedavnih poplavah v veliki meri uničena, iztrošena ali celo izgubljena. Opremo bomo že nabavili. Nekaj s pomočjo občine in države, nekaj s pomočjo delovnih akcij. Ampak čemu služi oprema, če ni koga, ki bi jo uporabljal? Postani gasilec, postani junak! Pridruži se nam.”

Vpisujejo nove člane od 6-ega leta dalje. Zglasite se lahko vsak četrtek ob 17.00 v gasilskem domu Ravne.

Marjan Šarec je ob 150-letni gasilstva na slovenskem dejal: »Biti gasilec je čast, biti gasilec je odgovornost in biti gasilec pomeni delati predvsem za sočloveka in delati za svojo državo, kajti ko gasilec gre, ko se ne vpraša, kaj gori ali katera tegoba je zadela ljudi, ali je res nujno ali pa je nekdo samo tako malo poklical, ker ni dobro pogledal, takrat gasilcu bije srce in se ne ozira na nič drugega. Takrat ni ne bolečine ne žalosti, ni bolezni, ni ničesar. Je samo skrb za sočloveka, kako bo rešil premoženje ali pa tudi tisto najdragocenejše, kar ima človek, to je njegovo življenje.«

Poudaril je tudi, da ugled gasilcev ni bil vedno na tako visoki ravni, kajti bilo je tudi obdobje relativnega miru in takrat se je na gasilce pozabljalo, česar ne moremo trditi za današnje čase, ko je intervencij vedno več.

»Ko vsi drugi obupajo, ko vsi drugi odidejo, ko se vsi ustrašijo, takrat ostane gasilec, ki se ne vpraša, koliko časa bo na intervenciji. Ostane, ko zmrzujejo cevi ali ko je peklenska vročina. Ostane pozimi ali sredi poletja, in v težki opremi gre v stanovanje ter izvede notranji napad, vedno z izjemno natančnostjo,« so besede, s katerimi je predsednik vlade opisal osebnost gasilca. Po njegovem mnenju »ima slovenski gasilec toliko znanja, da nam ga zavida tudi tujina. Slovensko gasilstvo je na najvišji možni ravni. Ima znanje, ima pogum, tudi opremljenost se je precej izboljšala in danes je opremljenost slovenskih gasilcev na zavidljivi ravni.«

Vir: PGD Ravne in GOV.si


Dogodki

Gasilci PGD Ravne vabijo v svoje vrste vse nove člane, od 6-ega leta dalje. Vabljeni, da se jim pridružite.