Search
Close this search box.

Poslanica Ravenskega župana o prvem septembru. V trajen spomin so najmlajši prejeli pravljico o zobni miški s Koroške

Prvi september je prav poseben dan, sploh za četico tistih, ki v šolske klopi sedajo danes prvič.

V trajen spomin na ta dan je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen najmlajšim namenil posebno pozornost, lokalni produkt pravljico o zobni miški s Koroške, avtorice Tatjane Ladinek, s sporočilom: »Za uspešen začetek šolskih dni

Prav tako pa vsem ob začetku novega šolskega leta namenja nekaj svojih misli. Katere objavljamo v celoti.

Spoštovani otroci, učiteljski zbor, starši, skrbniki.

Ob začetku novega šolskega leta se obračam na vas z optimizmom, saj novo šolsko leto prinese spet ‘več življenja’ v naš ravenski vsakdan. Nedavne poplave so prizadele našo regijo, naše mesto in nas vse pretresle, vendar se ne smemo pustiti premagati. Naj vam ne bo težko prositi za kakršno koli pomoč, če jo potrebujete, zato smo skupnost, da si pomagamo!

Spoštovani: učiteljice, učitelji, ravnatelji – vaša predanost in ljubezen do poučevanja sta navdihujoči. Kljub izzivom, ki jih letos šolsko leto prinaša še več kot v preteklosti, vaša prizadevanja in skrb namenjate zagotovitvi kakovostnega izobraževanja naših otrok. Hvala za vašo neomajno predanost rasti naših mladih umov.

Učenke in učenci, dijakinje in dijaki, vaša moč in pogum sta neverjetna. V tem začetku novega šolskega leta vas spodbujam, da ohranjate svojo radovednost, željo po učenju in vztrajnost. Pogumno se morate boriti za svoje sanje, saj tako vsi prispevamo h gradnji boljše prihodnosti.

Starši, vi ste steber naših družin in naša največja opora. Hvala vam za vašo podporo in potrpežljivost v teh zahtevnih časih. Samo skupaj lahko poskrbimo, da bo novo šolsko leto steklo po pričakovanjih. Vse udeležence cestnega prometa, v teh spremenjenih razmerah prosim za dodatno previdnost in strpnost, da bodo poti naših otrok vselej varne in brezskrbne!

Ob začetku novega šolskega leta pokažimo, da smo del močne skupnosti in tako ponovno vzpostavimo občutek varnosti in topline v naši občini.

Bodimo si opora in pomagajmo drug drugemu!”

Besedilo: Dr. Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem

Dogodki

Prvi september je prav poseben dan, sploh za četico tistih, ki v šolske klopi sedajo danes prvič.