Search
Close this search box.

Policisti so v dvodnevnem poostrenem nadzoru zaznali več kršitev

Včeraj in predvčerajšnjim so policisti na območju Policijske uprave Celje poostreno nadzirali promet v okolici šol in vrtcev.

Zagotavljanje varnosti najmlajših udeležencev cestnega prometa je ena od pomembnejših nalog policije, še posebej v prvih šolskih dneh, ko se otroci v šolske klopi vračajo počitniško razigrani in  drugače dojemajo promet okoli sebe in so kot taki zelo nepredvidljivi v svojih ravnanjih. Zato moramo biti vsi na cesti ob zaznavi otrok v bližini bistveno bolj pazljivi in pozorni, saj nikoli ne vemo, kako bo otrok reagiral.

Tudi na območju Policijske uprave Celje prometni varnosti v prvih šolskih dneh namenjajo obilo pozornosti. Včeraj in predvčerajšnjim so v okolici šol in vrtcev poostreno nadzirali promet. Kljub vsem pozivom voznikom, naj bodo v prvih šolskih dneh pri vožnji še posebej odgovorni in naj s tem najmlajšim omogočijo varnost na njihovih poteh, so zaznali mnogo kršitev.

V okolici šol in vrtcev so kontrolirali 96 vozil za prevoz skupine otrok. Pet vozil so izločili iz prometa.

Trije kontrolirani vozniki niso posedovali potrdil o poklicnih vozniških izkušnjah, eden od njih ni uporabljal selektorja dnevnih opravil, eden ni imel  zadostnega skrajšanega tedenskega in dnevnega časa počitka, eden od njih vozila ni imel označenega s tablama za prevoz. Voznikom in predstavnikom pravnih oseb so izdali plačilne naloge.  

V času nadzora so kontrolirali tudi kandidata šole vožnje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kandidat 0,13 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Kandidatu so izdali plačilni nalog. Prav tako so plačilni nalog izdali učitelju vožnje kot odgovorni osebi, saj je bil kandidat ob začetku usposabljanja pod vplivom alkohola. Zoper šolo vožnje so uvedli hitri postopek.

Poleg omenjenega so v času nadzora zaznali še 74 prekoračitev hitrosti.

Vse voznice in voznike policisti znova opozarjajo, naj bodo v prometu odgovorni, naj bodo pozorni na druge udeležence cestnega prometa, sploh najmlajše, in to ne le v prvih šolskih dneh, ampak vse dni v letu. Starši pa naj bodo otrokom v prometu prav vsak trenutek vzorniki.  

Vir: PU Celje

Dogodki

Včeraj in predvčerajšnjim so policisti na območju Policijske uprave Celje poostreno nadzirali promet v okolici šol in vrtcev.