Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 25. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 294 klicev občanov, 80 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 32 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in deset z materialno škodo. Enega voznika so policisti pridržali in mu zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Policisti v Šmarju pri Jelšah so danes zjutraj, nekaj minut po polnoči, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 36-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v Mestinju zapeljal iz vozišča. Alkotest mu je pokazal 0.70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo napisali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

V Celju na Vrunčevi ulici sta bila iz kleti odtujena kolesa.  

Prav tako je bila na Vrunčevi ulici v Celju iz parkiranega osebnega vozila odtujena registrska tablica z oznako CE S8-15S.

V Velenju je neznani storilec na avtobusni postaji občanu odtujil denarnico z dokumenti in denarjem.

Požar

Danes zjutraj ob 01.40 uri so obveščeni, da v Spodnjih Grušovjah – Slovenske Konjice, gori gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Tepanje, Slovenske Konjice, Loče, Draža vas in Žiče, ki so požar omejili in pogasili. Policisti so z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da je do požara prišlo zaradi udara strele med nevihto. Ogenj je objekt v celoti uničil. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 294 klicev občanov, 80 klicev je bilo interventnih, dva nujna.