Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 13.12. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 248 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, eden nujen.
Fotografija je simbolična

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 13  s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Nekaj pred 14. uro so v Gortini obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala mladoletna peška. Vanjo je ne prehodu za pešce trčila voznica osebnega vozila. Peški so pomoč nudili v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Voznici so izdali plačilni nalog.

Okoli 15.30 ure so v Tremerjah, na relaciji Celje – Laško, obravnavali prometno nesrečo. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Laškega in je na ravnem delu vozišča nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas ter najprej trčila v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti in nato še v osebno vozila voznika, ki je prav tako pravilno pripeljal nasproti.  V trčenju sta se obe voznici lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek z odločbo.

Kriminaliteta

V Šentjurju, na Lesni ulici, je bilo med vikendom vlomljeno v štiri tovorna vozila. Storilec je ukradel dve kartici za nabavo goriva in obe tudi že uporabil  in to v Sloveniji, Italiji in Franciji. Lastnikom je povzročil za dobrih 10.000 € škode.

Nezakonite migracije

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj zgodaj zjutraj na avtocestnem počivališču Lopata obravnavali voznika romunskega tovornega vozila in njegovo sopotnico, prav tako romunsko državljanko. Romuna sta v vozilu prevažala  državljana Šrilanke in Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Obema Romunoma so odvzeli prostost in ju bodo kazensko ovadili. Tujca, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo so namestili v azilni dom.

Miren in varen torek želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 248 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, eden nujen.