Search
Close this search box.

Policijska psa Hilton in Lux iščeta nov dom

Policija je objavila ponovno javno zbiranje ponudb za prodajo dveh policijskih službenih psov. Zainteresirani lahko ponudbe pošljete na naslov Ministrstva za notranje zadeve do 4. februarja 2019 do 12. ure.

 

Nemški ovčar Hilton je bil poležen 25. 5. 2017, izhodiščna cena zanj je 1.000 evrov. Belgijski ovčar malinois Lux je bil poležen 17. maja 2007. Izhodiščna cena zanj je 50 evrov, potrebuje pa izkušenega vodnika, saj je ob morebitni neodločnosti in negotovosti njegovega vodnika lahko nepredvidljiv, so zapisali na ministrstvu.

Merilo za izbor je višina ponujene cene za posameznega psa. Izbran bo tisti ponudnik, ki bo ponudil najvišjo ceno za nakup posameznega psa, vendar najmanj v višini izhodiščne cene za posameznega psa.

Ponudniki pa morajo obvezno priložiti vprašalnik za presojo kandidata in podpisano izjavo, da bodo s psom ravnali v skladu z zakonom o zaščiti živali. Psa sta naprodaj po načelu »videno-kupljeno«, zato morebitne reklamacije po končanem ponovnem javnem odpiranju ponudb ne bodo upoštevane.

Podrobnejše informacije najdete na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

Dogodki

Več iz istega kraja