Policija opozarja na povečan promet proti turističnim krajem in planinskim izhodiščem

Kranjski in ljubljanski policisti opozarjajo, da je zaradi lepega vremena močno povečan promet proti planinskim izhodiščem, rekreacijskim površinam in turističnim krajem, predvsem na Gorenjskem. Policija opozarja, da dostop do Velike Planine ni več možen. Policisti pa izvajajo poostren nadzor, možne so zapore posameznih cest, so napovedali na policiji.
ErSFcn3WMAAu1MA

Med bolj obleganimi destinacijami so izpostavili Planico, Pokljuko, Kranjsko Goro z okolico, dolino Drage, Krvavec, Ljubelj in Veliko Planino.

Na prometnoinformacijskem centru ob tem pozivajo, da se na pot odpravite le s primerno zimsko opremo, na policiji pa svetujejo upoštevanje pravil o parkiranju in pozivajo izletnike, da vozil ne puščajo na cesti, ampak jih puščajo samo na označenih mestih. Povsod mora biti puščen prostor za široka intervencijska vozila. Prav tako pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in ukrepov za zmanjševanje širjenja novega koronavirusa.

Kot so še pojasnili, poteka poostren nadzor, možne so tudi zapore posameznih cest.  

“Kdor ima upravičen razlog in sodi med izjeme po odloku, se tam lahko giblje (najpogosteje zaradi rekreacije), kdor ga nima ali je iz druge regije, pa naj se že sam raje obrne, da ne bo potem slabe volje, če bodo uvedeni prekrškovni postopki,” opozarjajo na PU Kranj. 

VIR: Promet.si, PU Kranj, STA, 24ur.com

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.