Policija o spornih maskah: Prišlo je do napake

policija razpis

V povezavi z zahtevo Sindikata policistov Slovenije za takojšen umik dobavljenih mask, češ da niso ustrezne, so pri Generalni policijski upravi (GPU) nemudoma preverili sindikalne navedbe. Ugotovili so, da se za namene zaščite policistov nabavljajo le zaščitne maske, ki ustrezajo vsem zahtevanim standardom.

Pojasnjujejo, da je v letu 2019 Urad za logistiko na Ministrstvu za notranje zadeve policijskim enotam razdelil tudi maske za potrebe v razdelilnicah hrane. Te vrste zaščitnih mask niso namenjene za policiste in uslužbence policije za uporabo pri delu v času epidemije. Zaščitnih mask za policiste imajo dovolj na zalogi.

PREBERITE TUDI: Nezadovoljni policisti: Dobili smo higienske, ne pa zaščitne maske

Sporne maske so bile lahko razdeljene policistom le zaradi napake posameznega uslužbenca policije, po do sedaj ugotovljenih podatkih v eni policijski enoti. Izpostavljajo pa, da so tudi policisti dožni preveriti vso varovalno opremo, preden jo uporabijo, in na morebitna odstopanja takoj opozoriti vodjo enote.

Vodje enot so ponovno opomnili, naj preverijo ustreznost razdeljenih zaščitnih mask, obenem pa so jih posebej opozorili, naj vzpostavijo sistem razdeljevanja zaščitnih sredstev, da se domnevna napaka ne more več ponoviti.

Besedilo: policija.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.