Search
Close this search box.

Poletje v mestu ta vikend: piknik, dalmatinska “fešta” in koncert

Poletje v mestu Slovenj Gradec se je pričelo prejšnji teden. Kaj nas čaka ta vikend?

Poletje v mestu se je pričelo pretekli vikend s koncertom Samuela Lucasa pred Vilo Pohorje, kjer so obiskovalci uživali ob dobri glasbi in odlični kulinarični ponudbi. Otvoritvena čast dogodkov pred Hotelom Vabo je pripadla Kvatropircem, ki so ob zvokih kitare in štiriglasnem poskrbeli za še en nepozaben večer. Pred graščino Rotenturn pa so lahko uživali ljubitelji klasične glasbe. Organizatorji so v sklopu prireditev ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa pripravili Večerno promenado ob glasbi, kjer so zbrani prisluhnili melodijam Huga Wolfa in Ludwiga van Beethovna.

Kvatropirci so napolnili mestno jedro.
FOTO: Aljaž Uršej

Preberite: Pričetek poletja v mestu privabil glasbene in kulinarične navdušence, Kvatropirci napolnili mestno jedro in pričarali čaroben večer, Pred graščino Rotenturn navdušile odlične melodije Wolfa in Beethovna.

V petek, 3. 7. 2020 se lahko udeležite kar dveh različnih dogodkov. Na terasi Pisarne Cafe&Lounge bara bo s pričetkom ob 16. uri petkov piknik, kjer bodo poskrbeli za zunanji žar in zabavo z DJ-jem. Na terasi NameNove pa se bo ob 20. uri pričela Dalmatinska fešta z Veškimi dečki.

V soboto, 4. 7. 2020 bo na terasi pred Hotelom Vabo še ena dalmatinska poslastica. S pričetkom ob 20. uri prirejajo koncert klape Leut.

Fantje iz klape Leut so že lani poskrbeli za pravi dalmatinski večer.
FOTO:  Kuf’r
FOTO: Kuf’r

Organizatorji pa so sporočili, da je uradna otvoritev Poletja v mestu in koncert skupine Sezuti mački, ki bi moral biti v petek odpovedan zaradi trenutne situacije s koronavirusom. Iz JZ Spotur so še dodali, da ostale prireditve zaenkrat niso odpovedane, če pa bodo se bodo odločali sproti glede na ukrepe COVID-19 in vremenske napovedi.

Organizatorji še sporočajo, da bodo glede na spremenjena priporočila v zvezi s preprečevanjem okužbe s koronavirusom, vse prireditve izvedene v skladu z navodili ter smernicami NIJZ in Vlade RS.

VIR: Spotur

Dogodki