Search
Close this search box.

Podjetju Evegreen zlato priznanje GZS (FOTO)

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na priložnostni slovesnosti, s katero je obeležila 40 let delovanja regionalne gospodarske zbornice s sedežem v Velenju, podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2019.

FOTO: Arhiv ekipe Evegreen

Na slovesni dogodek so bili povabljeni tudi člani ekipe Evegreen. Podjetje se ukvarja z izdelavo 100% biorazgradljivih materialov in izdelkov, ki so prijazni do našega okolja. Njihova ideja je zmanjšati uporabo nepotrebnih plastičnih izdelkov, saj pravijo, da imamo veliko alternativnih kvalitetnih izdelkov, ki so prijazni do narave. Prizadevajo si za reševanje čedalje bolj perečega okoljskega problema – kopičenje plastične embalaže v okolju.

Podjetje Evegreen je za svoj 100% biorazgradljiv lonček prejelo tudi najvišjo možno nagrado in sicer zlato priznanje Šaleško – Savinjske Gospodarske zbornice za inovacije v letu 2019. S tem so se uvrstili tudi na nacionalno raven ocenjevanja projektov, ki bo potekalo na Brdu pri Kranju.

»Izjemno smo veseli, da naš trud in potencial prepozna vedno več ljudi in nas vedno več skrbi za prihodnost naše prelepe narave in okolja. Priznanje nam prav gotovo veliko pomeni, saj nam daje dodatnih moči in energije. Obljubimo, da bomo še naprej razvijali in stremeli proti ciljem, ki smo si jih zadali v samem začetku. Živeti želimo v svetu brez nepotrebne plastične embalaže. Skupaj naredimo korak v zeleno prihodnost in verjamemo, da nam lahko s skupnimi močmi tudi uspe,« je ob tej priložnosti dejal Roman Herlah.

Podjetje Evegreen ne izdeluje samo cvetličnih lončkov iz biomaterialov, ampak lahko za vsakega industrijskega uporabnika, brizgalca plastike, izdelajo tudi material po njihovih željah in zahtevah izdelka. Njihov cilj je v prihodnjih šestih do dvanajstih mesecih vzpostaviti proizvodnjo biomateriala in postati dobavitelj za potencialne partnerje iz Slovenije in tujine. V kratkem imajo namen vzpostaviti tudi spletno trgovino z vsemi biorazgradljivimi in naravi prijaznimi izdelki. 

FOTO: Arhiv ekipe Evegreen

Preberite tudi: Evegreen – zanimanja in povpraševanja prihajajo iz vseh koncev sveta (FOTO).

Besedilo: Roman Herlah

Dogodki