Search
Close this search box.

Evegreen – zanimanja in povpraševanja prihajajo iz vseh koncev sveta (FOTO)

Trije pogumni in inovativni podjetniki Eva, Domen in Roman iz Mislinje so s svojimi izdelki prodrli na tuje trge in pritegnili pozornost kupcev z vseh koncev sveta.

Se spomnite ekipe mladih iz Mislinje, ki je lani septembra na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju navdušila tudi predsednika države Boruta Pahorja? V zavzemanju za bolj zeleno prihodnost so okolju del plastičnega bremena s pleč vzeli z ustanovitvijo start up-a Evegreen, ki izdelke iz plastike za enkratno uporabo nadomešča z biorazgradljivimi materiali. V samo letu dni jim je že uspelo pritegniti precej pozornosti, zanimanje in povpraševanja pa zadnja 2 meseca prihajajo iz vseh delov sveta.

Prav te dni so se vrnili iz Kitajske, iz Guangzhou-a, kjer so bili del vodilnega svetovnega sejma plastike in gume na svetu, bolj poznanega pod imenom Chinaplas 2019, katerega le v štirih dneh obišče 200.000 obiskovalcev.

FOTO: Arhiv ekipe Evegreen

In kako jim je uspelo pritegniti pozornost organizatorjev?

Podjetje Evegreen se je v mesecu januarju 2019 povezalo s strateškim partnerjem iz Nemčije, ki je med drugim vstopil tudi v njihovo lastniško strukturo. Skupaj so razvili nov tip biorazgradljivega materiala (biorazgradljivost v zemlji), ki je idealen za agro aplikacije (cvetlični lončki, hidroponični lončki, biorazgradljive folije itd.). Gospodarska zbornica Nemčije, Avstrije, Švice, Italije, Francije, Japonske, Koreje in Tajske vsako leto povabi zainteresirana podjetja iz predelovalne dejavnosti, da se odzovejo povabilu in se pridružijo delegaciji kot samostojni razstavljavci v posameznih nacionalnih paviljonih.

Ker pa nemško partnersko podjetje izdeluje le biomaterial za potrebe industrijskih partnerjev, so tokrat izjemoma k sodelavi povabili slovenski start up. Tako je 100% biorazgradljiv cvetlični EKO lonček postal vzorčni primer, kaj vse se da izdelati iz biomaterialov, ki so v zemlji razgradljivi, start up podjetje Evegreen pa partnersko podjetje  nemškega razstavljavca. Poželi so veliko zanimanja.  

FOTO: Arhiv ekipe Evegreen

Še več, na sejmu so spoznali poslovne partnerje iz Avstralije, Dubaja, Madžarske, Češke, Nemčije, Italije, Portugalske, Indije ter Pakistana –  ne le, da so potencialni poslovni partnerji zainteresirani za dobavo biomaterialov za njihove lastne aplikacije, temveč so navdušeni tudi nad biorazgradljivim cvetličnim lončkom fi 10, ki ga skupaj z mlado rastlino le zasadite v zemljo, kjer v prvi fazi postane naravna zaščita pred vrtnimi zajedavci, po preteku 2-4 mesece pa učinkovito gnojilo.

Pozornost pa je požel tudi pravkar lansiran hidroponični lonček za vzgojo mikrozelenjave, ki je idealen za hidroponično predelavo, ko pa se lonček zasadi skupaj z rastlino v vrt, pa le ta postane hrana za mikroorganizme.

Besedilo: Roman Herlah

Dogodki

Trije pogumni in inovativni podjetniki Eva, Domen in Roman iz Mislinje so s svojimi izdelki prodrli na tuje trge in pritegnili pozornost kupcev z vseh koncev sveta.