Search
Close this search box.

Mislinjčani na natečaju MOSovi podjetni talenti osvojili tretje mesto

Naše gore list so tudi trije pogumni in inovativni podjetniki Eva, Domen in Roman iz Mislinje. O njih smo v Koroških novicah že pisali.

Danes pa si spet zaslužijo prostor med top novicami. Saj so se na tokratnem Mednarodno obrtnem sejmu v Celju odrezali več kot odlično.

Mednarodni obrtni sejem je največji poslovno-sejemski dogodek v regiji, ki že več kot pol stoletja omogoča številne uspešne podjetniške zgodbe doma, z njegovo pomočjo pa so številni podjetniki navezali prve sike in začeli uspešno poslovno pot tudi na tujih trgih. V družbi Celjski sejem d.d. pravijo, da kot organizator sejma MOS želijo že več let pogumnim in inovativnim mladim podjetnikom ponuditi priložnost, da se predstavijo v družbi skoraj 1500 neposredno prisotnih razstavljavcev iz 33 držav.

Sejem je eden od načinov, kako se podjetje lahko predstavi javnosti in si ogleda konkurenčno ponudbo. Predvsem manjša in mlajša podjetja z manjšimi sredstvi za promocijo lahko predstavitev na sejmu izkoristijo kot enega glavnih orodij marketinškega spleta vstopa na trg. In to možnost so letos izkoristili tudi člani mladega podjetja Evegreen, Domen Štraser s.p., ki so z izdelkom biorazgradljivi beljakovinski lonček, na 8. natečaju MOSovi podjetni talenti, osvojili tretje mesto. Kar je še dokaz več, da so na dobri poti, na poti do uspeha.

Presrečni smo, da je strokovna komisija prepoznala naš poslovni model kot enega najatraktivnejših.

To je potrditev, da smo si začrtali pravo pot.

Ker se zavedamo perečega problema, ki ga povzroča plastika v naravi,
z optimizmom širimo ozaveščanje o dostopnosti biorazgradljivih izdelkov na trgu, hkrati pa smo priča dejstvu, da po naših EKO produktih posegajo predstavniki prav vseh generacij.

Na natečaj so se lahko prijavili le mladi podjetniki, ki so izpolnjevali vse pogoje, med drugimi mora biti podjetnik oziroma skupina najmanj 25 % lastnik podjetja, le to pa ne sme biti starejše od treh let ustanovljeno mora biti po 1. 6. 2015. Podjetje Evegreen je izpolnjevalo vse zahtevane pogoje. Komisija je ocenjevala inovativnosti, ekonomsko – poslovni vidik in trajnostni vidik predloga. Korošci so se uspešno prebili skozi ocenjevalno sito in dosegli odličen uspeh. Zato jim še posebej čestitamo in želimo obilo uspeha na začrtani poslovni poti.

FOTO: Osebni arhiv

Dogodki