Search
Close this search box.

Po novem mogoč prehod meje brez pogoja PCT in karantene tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda

Vlada je na današnji seji sklenila, da je mogoč prehod meje brez pogoja PCT in karantene tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda.

Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 poleg dosedanjih šestih izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in izpolnjevanja pogoja PCT (mednarodni prevoz, tranzit, otroci do 15. leta, dvolastniki in delovni migranti, prevoz otroka do 15. leta zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje) na novo določa izjemo za prehod meje brez pogoja PCT in karantene tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda, so sporočili po seji vlade.

Torej za osebo, ki ima dokazilo o načrtovanem nujnem zdravstvenem pregledu ali posegu v Republiki Sloveniji, drugi državi članici evropske unije ali schengenskega območja ter se vrača čez mejo neposredno po končanem zdravstvenem pregledu ali posegu oziroma takoj, ko ji zdravstveno stanje to dopušča.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu in velja do 12. septembra. Vlada pa je do 12. septembra podaljšala tudi odloka o omejitvi zbiranja.

Dogodki

Vlada je na današnji seji sklenila, da je mogoč prehod meje brez pogoja PCT in karantene tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda.