Po avtocesti vozil s skoraj dvema promiloma alkohola v krvi

Policisti PU Celje so na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila, ki je imel skoraj dve promili alkohola v krvi.

Včeraj, nekaj čez 17. uro, je policiste občan obvestil o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je na območju Vranskega vijugal po avtocesti in nasploh zelo nesigurno vozil ter ogrožal ostale udeležence cestnega prometa.

Policisti Postaje prometne policije so ob 17.15 uri, pred izvozom Trojane, voznika ustavili in opravili preizkus alkoholiziranost. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Voznika so policisti pridržali.

Danes zjutraj so ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla globo v višini 1.200 €, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta.

Vozniku, ki je policiste obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, se za klic zahvaljujejo, saj so lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje.

VIR: PU Celje