Search
Close this search box.

Planinska društva bodo z akcijo “Varno v gore” pomagala zgraditi Dom na Okrešlju

Planinska društva iz Velenja, Šoštanja, Vinske Gore, Šmartna ob Paki, Škal in Mislinje, letos tudi PD Celje ter GRS Celje že vrsto let izvajajo skupno akcijo Varno v gore.

Organizatorji so povedali, da na tem skupnem druženju planincev iz vseh planskih društev skušajo izbrati zanimiv cilj, vsako leto pa je glavni organizator drugo društvo. Letošnji organizatorji so planinci iz PD Velenja, ki so se odločili, da obiščejo znano in priljubljeno Logarsko dolino ter vrhe nad njo.

Moto letošnje akcije, ki bo to soboto je “Varno v gore”, namen akcije pa bo dobrodelen, saj bodo zbrana sredstva namenjena za izgradnjo Planinskega doma na Okrešlju. Naj spomnimo, da je Frischaufov dom na Okrešlju novembra lani pogorel do tal, o čemer si lahko več preberete tukaj in tukaj.

Frischaufov dom na Okrešlju je pogorel:

Peter Zupanc iz PD Mislinja je povedal, da so se akciji pred tremi leti pridružili tudi planinci iz njihovega društva. Dodal je še, da se je akcije v zadnjih letih udeležilo okrog 100 planincev.

Informacije o dostopu in težavnost posamezne ture je mogoče dobiti pri vodnikih. Vsi udeleženci akcije “Varno v gore” pa se bodo po končani turi dobili na zasluženi malici in skupnem druženju v Domu planincev v Logarski dolini predvidoma med 15. in 16. uro, kjer bo svoj doprinos in dodano vrednost dodala Gorska reševalna zveza Slovenije s prikazom opreme in dr. Samo Fokter s predavanjem na temo o delu reševalne službe.

V primeru res zelo slabega vremena (celodnevne padavine) se akcija prestavi za en teden na soboto 11. 7. 2020.

VIR: PD Mislinja