Search
Close this search box.

Pesem s katero se predstavlja Društvo Šola zdravja

Šola zdravja ni samo za starejše, pridruži se jim lahko kdorkoli, ne glede na starost. Iz društva so nam poslali pesem s katero vabijo, da se jim pri telovadbi pridružite, ko bodo razmere to omogočale.

Šola zdravja ni samo za starejše, saj se jim lahko pridruži kdorkoli, ne glede na starost. Neda Galijaš iz društva pove, da sicer drži, da med njihovimi člani več starejših oseb kot pa mlajših. “Verjetno, ker naše vadbe potekajo v jutranjih urah (med 7.30 in 8. uro), ko se večina delovno aktivnih ljudi odpravlja v službo, otroci pa šolskim obveznostim naproti.”

Galijaš doda, da so zelo gostoljubni in po dogovoru z nadrejenimi pridejo tudi na delovno mesto ter v pol ure naredijo vaje “1000 gibov”. Sodelujejo tudi v medgeneracijskih sodelovanjih in hodijo na obiske k otrokom v vrtce in šole. “Včasih pa oni obiščejo nas in vsakič se veselimo takih obiskov, saj je telovaditi z njimi vedno zabavno,” doda.

“Takoj, ko se epidemiološka slika izboljša, nas boste lahko srečali na različnih lokalnih ali nacionalnih prireditvah,” pripomni Galijaš in razloži, da so lokacije, na katerih se zbirajo vsako jutro, tudi v bližini vaših domov. “Če se ozrete okrog, nas boste sigurno nekje opazili. Smo vesela druščina, ki telovadi po svojih zmožnostih, saj so vaje “1000 gibov” enostavne in primerne za vse generacije. Verjemite, dan bo takoj lepši, ker ste naredili nekaj koristnega zase,” zaključi Galijaš.

Na Koroškem za zdaj deluje devet skupin Šole zdravja, ki telovadijo po metodi “1000 gibov” v štirih občinah. V Dravogradu so tri skupine – Robindvor / Prežihova / Podgrad; v Mežici ena; v občini Ravne na Koroškem na Javorniku; v Slovenj Gradcu telovadijo pa štiri skupine – Slovenj Gradec / Pameče – Troblje / Legen / Turiška vas.

Preberite še: V Društvu Šola zdravja so v letu 2020 izvedli številne projekte, posneli film in povečali članstvo

VIR: Društvo Šola zdravja

Dogodki

Šola zdravja ni samo za starejše, pridruži se jim lahko kdorkoli, ne glede na starost. Iz društva so nam poslali pesem s katero vabijo, da se jim pri telovadbi pridružite, ko bodo razmere to omogočale.