Search
Close this search box.

Otroci bodo lahko uživali na počitniškem letovanju v Fiesi (FOTO)

Javni zavod SPOTUR organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev v strokovno vodeni zdravstveni koloniji v Počitniškem domu za otroke in mladostnike v Fiesi pri Piranu.

Letovanje organizirajo za skupine otrok iz občine Mislinja in mestne občine Slovenj Gradec. Animatorji in strokovni sodelavci bodo za vse udeležence, ki se bodo udeležili zdravstvene kolonije pripravili pester in zanimiv program.

FOTO: Facebook profil Tilen Klugler

Organizatorji sporočajo, da se lahko zdravstvenega letovanja v skladu s pogoji Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije udeležijo otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni.

Pridobiti morajo mnenje oziroma potrdilo o upravičenemu izpolnjevanju pogojev za udeležbo, ki ga izda izbrani osebni zdravnik. Upravičenci tam prejmejo tudi prijavnico za udeležbo v zdravstveni koloniji.

Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec v istem terminu v Počitniškem domu v Fiesi organizira tudi počitnice za otroke, na katere se lahko prav tako prijavijo otroci iz Slovenj Gradca in Mislinje.

Cenik počitnic in dodatne informacije lahko pridobite v MKC Slovenj Gradec, na telefonski številki 02 88 46 292 ali na elektornski pošti uros.pajenk@spotur.si.

Prijave zbirajo do 31. maja 2020, otroci pa bodo na letovanje odšli v dveh izmenah (1. izmena od 1. 7. do 11. 7. 2020, 2. izmena pa od 11. 7. do 21. 7. 2020).

FOTO: Facebook profil Tilen Klugler

Počitniški dom Fiesa, katerega večinska lastnica je občina Slovenj Gradec, solastnica pa z 21 % deležem občina Mislinja, se nahaja nedaleč stran od središča Fiese v neposredni bližini morja. Dom omogoča sprostitev v okolju, obdanim s čudovito naravo in čistim morjem.

V svojih prostorih ponujajo 80 ležišč. Nekatere sobe so opremljene z lastnimi kopalnicami, vsem ostalim pa so na voljo skupni sanitarni prostori. Dom se ponaša tudi veliko jedilnico s teraso, zelenim zunanjim površinam z oljčnim nasadom, z otroškimi igrali pa je poskrbljeno tudi za najmlajše. V bližini doma se nahaja tudi več športnih površin. Do Pirana vodi sprehajalna pot ob obali, dolga približno kilometer in pol.

Preberite še: V prenovljenem Počitniškem domu Fiesa so otvorili letošnjo sezono (FOTO), V Radljah ob Dravi pričenjajo z načrtovanjem letovanja otrok v Punatu.

VIR: SPOTUR