V Radljah ob Dravi pričenjajo z načrtovanjem letovanja otrok v Punatu

V upanju, da se do poletja razmere zaradi epidemije novega koronavirusa postavijo na mesto in nam omogočijo, da ponovno lažje zadihamo, morda tudi morski zrak, v Radljah ob Dravi pričenjajo z načrtovanjem letovanja v Punatu.

RKS Območno združenje Radlje ob Dravi letos že 24. leto zapored organizira letovanje otrok v Mladinsko počitniškem domu Frankopan v Punatu na otoku Krku. 10-dnevno letovanje bo potekalo od 8. do 18. avgusta 2020. Z zbiranjem prijav pa so že začeli.

Otroci lahko letovanju pridružijo na podlagi zdravstvene napotitve osebnega zdravnika, saj se je Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Radlje ob Dravi tudi v letošnjem letu uspešno prijavilo na javni razpis ZZZS za sofinanciranje programa zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev v višini 14.440,40 €. Otroci se lahko letovanja udeležijo s sofinanciranjem s sredstvi iz javnega razpisa, če imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni, na predlog osebnega zdravnika otroka, so pojasnili organizatorji.

Otroka pa lahko prijavite na letovanje tudi kot samoplačnik s sofinanciranjem s strani Občine Radlje ob Dravi. Občina je otrokom prijazno Unicefovo mesto ter mladim prijazna občina, zato si prizadeva, da bi se letovanja otrok in šolarjev udeležilo čim večje število otrok, ne samo tisti, ki so tja napoteni zaradi zdravstvenih težav.

Občinski svet Občine Radlje ob Dravi je v ta namen sklenil, da z organizatorjem letovanj, Rdečim križem Slovenije, Območnim združenjem Radlje ob Dravi sklene pogodbo o sofinanciranju letovanja otrok. Tako bo Občina Radlje ob Dravi letovanje sofinancirala s proračunskimi sredstvi, na podlagi vloge staršev in glede na dohodke družine za otroke do 17. leta starosti. Možnost sofinanciranja s strani Občine Radlje ob Dravi je do 100 %.

“Občina Radlje ob Dravi želi na ta način omogočiti otrokom doživeti nepozabno izkušnjo, povečati interes za tovrstno letovanje in zagotoviti dolgoročno vzdržnost izvajanja programa letovanja.” so dodali za konec.

Več informacij lahko dobite na OZ Radlje ob Dravi (040250134, 02 887 30 52).

VIR: OZRK Radlje ob Dravi.