Search
Close this search box.

Olimpline do nadaljnjega zaprt

Iz Črne na Koroškem sporočajo, da je Olimpline, najdaljša neprekinjena jeklenica za adrenalinske spuste v Sloveniji do nadaljnega zaprta.

“Obveščamo vas, da iz preventivnih razlogov spustov po Olimpline do nadaljnjega ne bo. Takoj, ko bodo razmere to dopuščale, bomo s spusti nadaljevali. Upamo, da bo to čim prej. Hvala za razumevanje in kmalu na snidenje v Črni na Koroškem,” so sporočili na Facebook strani.

Pri tem naj omenimo, da so se v Črni v manj kot dveh mesecih, do konca avgusta, odkar so v namen uradno predali namenu najdaljšo, 1263 metrov dolgo jeklenico v Sloveniji, po njej spustilo že več kot 1200 obiskovalcev.

Jeklenica, ki so jo v poklon sedmim domačinom, ki so bili udeleženci zimskih olimpijskih iger poimenovali Olimpline, poteka z Navrškega vrha na drugo stran Črne, v bližino smučišča in kmetije Kogelnik. Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro. 

Preberite še: Predsednik Pahor slavnostno otvoril najdaljšo jeklenico za spuste v Sloveniji, Po Olimplinu se je spustil že 1263. obiskovalec

VIR: FB Olimpline