Search
Close this search box.

Po Olimplinu se je spustil že 1263. obiskovalec

V Črni na Koroškem so v začetku julija odprli novo turistično atrakcijo, najdaljšo neprekinjeno jeklenico za adrenalinske spuste v Sloveniji, ki so jo poimenovali Olimpline. Danes pa so z brezplačnim spustom počastili že 1263. obiskovalca.

V manj kot dveh mesecih, od kar so v Črni uradno predali namenu najdaljšo, 1263 metrov dolgo jeklenico v Sloveniji, se je danes po njej spustil že 1263. obiskovalec.

Jeklenica, ki so jo v poklon sedmim domačinom, ki so bili udeleženci zimskih olimpijskih iger poimenovali Olimpline, poteka z Navrškega vrha na drugo stran Črne, v bližino smučišča in kmetije Kogelnik. Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro. 

Branko Srebre na črnjanski jeklenici

Da gre za poseben adrenalinski užitek, je mnenja tudi današnji 1263. obiskovalec, ki se po jeklenici ni spustil prvič. Kot je dejal je to že njegov tretji spust, “zagotovo se bom še kdaj, če bi bilo možno, bi se vsak dan. To je poseben užitek,” je po pristanku dejal Branko Srebre z Ludranskega vrha nad Črno, ki je kot 1263. obiskovalec od županje mag. Romane Lesjak prejel darilni bon za brezplačni spust.

Olimpline je del čezmejnega projekta Naravni geološki igralni prostor Peca z akronimom NatureGame, ki se izvaja na območju Geoparka Karavanke. V okviru programa sodelovanja Interreg Slovenija-Avstrija je projekt sofinanciran s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj in sredstvi avstrijske dežele Koroške.

VIDEO: Delček nastopa koroške pevke Dunje

Dunja

Za še bolj vroč dan v Občina Črna Na Koroškem skrbi Dunja.

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 22. avgust 2020

Dogajanje v Črni je danes v okviru spustov po Olimplinu popestrila tudi koroška pevka Dunja, na jeklenici pa smo v objektiv med drugim ujeli tudi pevko Adrijano Kamnik.

Tako pa se je po “zajli” spustila koroška pevka Adrijana Kamnik

Pri tem naj še omenimo, da se lahko po jeklenici spustite od četrtka do nedelje. Nujna je predhodna rezervacija na tel. št. 041 743 442 ali 02 87 04 820. Cena spusta je 40,00 evrov na osebo. Fizične omejitve za spust pa se nanašajo na težo osebe: spodnja meja je 40 kg, zgornja pa 130 kg.

Dogodki

V Črni na Koroškem so v začetku julija odprli novo turistično atrakcijo, najdaljšo neprekinjeno jeklenico za adrenalinske spuste v Sloveniji, ki so jo poimenovali Olimpline. Danes pa so z brezplačnim spustom počastili že 1263. obiskovalca.