Search
Close this search box.

Okužba z novim koronavirusom tudi v Šolskem centru Ravne

Okužba z novim koronavirusom se je pojavila v Šolskem centru Ravne, v karanteni je en razred. Okužena je dijakinja četrtega letnika, ki prihaja iz Dravske doline.

Po tem, ko so od začetka tedna v karanteni učenci in zaposleni iz POŠ Kotlje, so od danes naprej v karanteni tudi dijaki četrtega letnika programa strojni tehnik. Kot je na Facebook profilu pojasnil ravenski župan dr. Tomaž Rožen gre za dijakinjo, ki ni iz ravenske občine. V karanteno je moralo vseh 31 dijakov in dijakinj.

Govorili smo tudi z ravnateljico Srednje šole Ravne Ivanko Stopar, ki je pojasnila, da se je okužena dijakinja počutila slabo, zato je odšla k zdravniku in na test, ki se je izkazal za pozitivnega. Ravnateljica razloži, da je NIJZ šolo obvestil danes, okoli 10. ure. Vse sošolke in sošolce so takoj povprašali po počutju ter jim v razredu izmerili temperaturo. Po navodilih NIJZ so celotnemu razredu odredili karanteno, ki bo trajala do srede 23. septembra. “Učitelji so bili z okuženo dijakinjo nazadnje v stiku v ponedeljek, vsi so ves čas nosili maske in ohranjali ustrezno razdaljo 1, 5 metra,” doda sogovornica in še razloži, da učitelji sicer ves čas nosijo maske, ko se usedejo za kateder jo snamejo in jo zopet nadenejo, ko vstanejo. Prav tako upoštevajo ostala priporočila za preprečevanje okužbe.

Pouk bo za razred, ki je v karanteni potekal nemoteno na daljavo. Stoparjeva pa pojasni, da so se takšnega pouka že kar navadili, med drugim imajo tudi dijaki in dijakinje svoje šolske maile. Izobraževanje pa za ostale dijake in dijakinje na šoli poteka normalno naprej, z delom prav tako nadaljujejo vsi zaposleni.

Zopet slaba novica. V Šolskem centru Ravne se je v 4. letniku programa Strojni tehnik pojavila okužba COVID-19. Gre za…

Objavil/a Tomaz Rozen dne Četrtek, 17. september 2020

Rožen je še zapisal: “Ne zapira se šola, ampak le 1 razred, kjer je bila okužena oseba. Zadeve so pod nadzorom in ukrepi NIJZ v dogovoru z vodstvom šole,” ter pozval: “Virus se očitno intenzivno širi, zato bodimo vsi skupaj previdni in pazimo nase in na druge.”

Preberite še: Okužba potrjena na osnovni šoli Kotlje, preventivno v karanteni vsi učenci in zaposleni

VIR: FB Tomaž Rožen

Dogodki