Search
Close this search box.

Okužba potrjena na osnovni šoli Kotlje, preventivno v karanteni vsi učenci in zaposleni

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2247 testov na okužbo z novim koronavirusom, 82 jih je bilo pozitivnih.

Novih primerov na Koroškem sicer ne beležimo, smo pa od ravnatelja osnovne šole “Koroški Jeklarji”, POŠ Kotlje Aljaža Banka izvedeli, da je pri njih okužena ena zaposlena oseba.

“Z NIJZ smo se dogovorili, da bodo zaenkrat vsi otroci iz osnovne šole Kotlje v karanteni, preventivno, saj ni znakov, da bi bil okužen še kdo drug. Ves postopek smo speljali danes, takoj ko smo izvedeli za okužbo. Do petka oziroma nedelje bodo doma vsi otroci, skupno torej 76 osnovnošolcev, prav tako pa tudi vsi zaposleni,” je neprijetno situacijo pojasnil Banko.

Preventivno so se za takšen ukrep odločili tudi zato, ker je stavba podružnične šole razmeroma majhna, kuharica na šoli pa je tudi bila v stiku z okuženo učiteljico.

Kot je še poudaril gre za preventivo, saj znakov okužbe zaenkrat ne kaže nihče drug, razen zaposlena oseba s pozitivnim testom na covid-19.

Slaba novica. Danes zjutraj je ena zaposlena oseba v OŠ Kotlje bila pozitivna na koronavirus. Sprejeta je bila…

Objavil/a Tomaz Rozen dne Torek, 15. september 2020

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen je na svojem facebook profilu zagotovil, da Štab CZ Občine Ravne na Koroškem budno spremlja situacijo in bo ukrepal glede na potrebe situacije.

V bolnišnici se zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega jih devet diha s pomočjo ventilatorja. Eno osebo so iz bolnišnice odpustili, umrl ni nihče.

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 185.220 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupaj so okužbo potrdili pri 3831 ljudeh. Trenutno je aktivno okuženih 907 oseb, zaradi covida-19 je v Sloveniji doslej umrlo 135 bolnikov.

Največ okužb so v ponedeljek potrdili v Ljubljani (17) in v Mariboru (11), kažejo podatki NIJZ, ki jih objavlja spletna stran Sledilnik za covid-19. Po tri okužbe so potrdili v občinah Braslovče, Pivka in Domžale. Po dve v Kranju, Ilirski Bistrici, Kungoti in Pesnici. Po eno okužbo pa v Celju, Žalcu, Slovenski Bistrici, Kamniku, Medvodah, Igu, Tišini, Turnišču, Jesenicah, Račah-Framu, Slovenskih Konjicah, Škofji Loki, Borovnici, Kopru, Novi Gorici, Postojni, Ajdovščini, Kočevju, Gornji Radgoni, Logatcu, Metliki, Šenčurju, Beltincih, Dornavi, Šmartnem ob Paki, Vranskem, Cerknici, Cerknem, Divači, Dobrepolju, Dobrovniku, Izoli, Križevcih, Markovcih, Mozirju in Vitanjah.

Tudi v ponedeljek je bilo največ okužb potrjenih med delovno aktivnim prebivalstvom: v starostni skupini 45-54 so potrdili 19 okužb, 18 v starostni skupini 35-44, 15 okužb v starostni skupini 25-34, 13 pa v starostni skupini 55-64. Osem okužb je bilo potrjenih v starostni skupini 75-84, sedem med starimi od 15 do 24 let, po eno okužbo so potrdili tudi v starostni skupini 5-14 in med starejšimi od 85, še kažejo podatki, ki jih objavlja Sledilnik za covid-19.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 14. 9. 2020 (00:00–24:00):- Število testiranj: 2247-…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Torek, 15. september 2020

Viri: Vlada RS, Covid-19 Sledilnik, STA

Dogodki