Okužba s koronavirusom v vrtcu na Ravnah in v OŠ Mežica

Medtem ko se v POŠ Kotlje in v OŠ Črna na Koroškem se vsi učenci in učenke ter zaposleni danes vračajo v šolo. Pouk se pri njih začenja normalno z vsemi obveznimi ukrepi, so nove okužbe zabeležili v vrtcu na Ravnah in v OŠ Mežica.
sola Mezica

Okužba potrjena v Vrtcu Solzice

Novo okužbo s koronavirusom so potrdili pri zaposleni v vrtcu na Ravnah. “Virus žal ne počiva. Danes gre v karanteno oddelek Vrtca Solzice. Okužba COVID -19 je žal pri strokovni delavki bila ugotovljena včeraj. V karanteno do vključno četrtka 24. 9. gre vseh 20 otrok in 3 zaposlene,” je preko Facebooka sporočil ravenski župan dr. Tomaž Rožen.

“Celotna situacija je pod nadzorom NIJZ in vodstvom Vrtca Ravne ter Štaba Civilne zaščite Ravne. Vsi starši so bili obveščeni o nastalih razmerah. Očitno je zapiranje razredov osnovnih in srednjih šol ter oddelkov vrtcev naša nova realnost te jeseni. Zaščitni ukrepi so potrebni, očitno ne zadostni, toda zagotovo bi bilo bistveno slabše, če jih ne bi bilo,” je v sporočilu objavljenem na družbenem omrežju še zapisal župan.

Okužba potrjena tudi na OŠ Mežica

OŠ Mežica pa je preko spletne strani obvestila javnost, da je bila na OŠ Mežica pozitivno potrjena okužba s COVID-19 pri eni od učiteljic. Učiteljica je v samoizolaciji, učenci 4. razreda, 16 učencev iz 5. razreda, ena učenka iz 6. razreda ter tri učiteljice pa so do srede, 23. septembra 2020, v karanteni.

Preberite tudi: Preverili smo: Koliko oseb je na Koroškem v karanteni ter komu in kdaj jo odredijo?

Vir: Facebook, spletna stran OŠ Mežica

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.