Odbor za organizacijo protesta: “Namen ni protestirati za vsako ceno, temveč je ključen sprejem poroštvenega zakona”

Ta četrtek ključna vladna odločitev o poroštvu, ki bo vplivala na ne-/izvedbo protesta!

V ponedeljek, 7. oktobra 2019, se je na Ravnah na Koroškem sestal pripravljalni odbor za organizacijo napovedanega protesta HOČ`MO PRVO LOPATO! v Ljubljani. Odbor sestavljajo predstavniki Mladinske iniciative za 3. razvojno os, koroške občine, Gospodarska zbornica Koroške ter Območne obrtno-podjetniške zbornice, so danes sporočili iz Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Preberite tudi: Aljaž Verhovnik: “Letošnji slogan je opozorilo na določbo iz protokola, da se gradnja letos mora začeti” (VIDEO in FOTO)

Ključen za izvedbo protesta je za organizatorje podatek o sprejemu poroštvenega zakona s strani Vlade Republike Slovenije. Če bo vlada do 17. oktobra 2019 potrdila vsebino t. i. poroštvenega zakona za 3. razvojno os, bo pripravljalni odbor protest zamrznil, do končne odločitve v Državnem zboru.

“Vlada mora namreč v kratkem zagotoviti sprejem poroštvenega zakona, na kar čakamo že predolgo.”

»Na petkovi koordinaciji (4. 10. 2019) spremljanja gradnje 3. razvojne osi na Koroško so bili predstavniki koroške s strani ministrstev za infrastrukturo in finance uradno obveščeni, da je v vladno proceduro poslan usklajen predlog t. i. poroštvenega zakona. Korošci prizadevanja ministrstev podpiramo, zato pripravljalni odbor za organizacijo protesta vladi sporoča, da namen ni protestirati za vsako ceno, temveč je ključen sprejem poroštvenega zakona, ki pomeni zeleno luč za pričetek gradnje koroške hitre ceste,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

V pričakovanju odločitve vlade o poroštvu za 3. razvojno os pa so organizatorji protesta potrdili, da priprave na protest potekajo v skladu z načrtovanimi ter da se predvideni avtobusi polnijo. Logistično je s strani organizatorjev protesta vse nared za izvedbo, dne 17. oktobra 2019, ob 10. uri, pred vladno palačo.

Preberite tudi: V Ljubljani bo protest ZA 3. razvojno os

Pripravljalni odbor zato pričakuje sporočilo vlade o tem, ali in kdaj namerava poroštveni zakon za 3. razvojno os sprejeti?

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem