Search
Close this search box.

Aljaž Verhovnik: “Letošnji slogan je opozorilo na določbo iz protokola, da se gradnja letos mora začeti” (VIDEO in FOTO)

Kolesarjenje za prvo lopato in napoved koroškega protesta v Ljubljani.

»Hoč`mo prvo lopato!« se je glasil slogan 5. kolesarjenja po trasi bodoče hitre ceste na Koroško, ki ga je danes, 14. septembra, na relaciji Šentrupert – Velenje – Graško Goro – Slovenj Gradec – Dravograd – Ravne na Koroškem, organizirala Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Kolesarjenja se je skupno udeležilo približno 100 udeležencev, skupina petih kolesarjev pa je prekolesarila celotno traso, torej so danes pregonili približno 70 kilometrov.

Aljaž Verhovnik: Aljaž Verhovnik: “Letošnji slogan je opozorilo na določbo iz protokola, da se gradnja letos mora začeti”

Koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik je danes med drugim dejal, da iniciativa pripravlja in napoveduje opozorilni protest v Ljubljani in da bo v naslednjih dneh sklicala organizacijski odbor za pripravo protesta. Vlada mora namreč v kratkem zagotoviti sprejem poroštvenega zakona, na kar čakamo že predolgo. Več o zapletih glede poroštvenega zakona si lahko preberete TUKAJ.

VIDEO: Izjava Aljaža Verhovnika – kolesarjenje po 3. razvojni osi: ” V tehničnem smislu je vse pripravljeno za letošnji pričetek gradnje, domačo nalogo pa mora opraviti še politika, saj mora svoje obljube o začetku gradnje v obliki poroštvenega zakona tudi uresničiti.”

[aiovg_video id=96279]

V Slovenj Gradcu sta kolesarje pozdravila župan Tilen Klugler in poslanec v DZ Jože Lenart. Pričakal pa jih je tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen, ki je z njimi potem prekolesaril preostanek poti.
Govori ob 5. kolesarjenju po 3. razvojni osi v Slovenj Gradcu

Govor Tilen Klugler – Župan MO SG in Aljaž Verhovnik v Slovenj Gradcu, med 5. kolesarjenjem po 3. razvojni osi.Več informacij, fotografije ter izjave pa pripravljamo v prispevku. #berinas#hočmocesto #hočmoprvolopato

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 14. september 2019

Slovenjgraški župan je med drugim dejal: “Koroška je tik pred tem, da dobi 3. razvojno os, manjka le še pika na i. To je poroštveni zakon. Vsakršna akcija na nekakšen način pripomore k temu, da v Ljubljani spomnimo na Koroško in spomnimo odločevalce na to, da to tretjo razvojno os nujno potrebujemo. Prav je, da se vsi, ki si 3. razvojno os želimo, simbolično odzovemo tej akciji in skupaj prekolesarimo teh nekaj kilometrov.”

VIDEO: Izjava Tilna Kluglerja o kolesarjenju po 3. razvojni osi

[aiovg_video id=96278]

S kolesarjenjem želi Mladinska iniciativa za 3. razvojno os prikazati vsakodnevno katastrofalno prometno odrezanost Koroške od avtocestnega križa, saj počasna vožnja s kolesi uprizarja vsakodnevno predolgo vožnjo Korošcev do avtoceste.

FOTOGALERIJA: Kolesarji v Slovenj Gradcu

V Slovenj Gradcu je kolesarje pričakala tudi naša ekipa, pozdravila pa sta jih župna MO Slovenj Gradec Tilen Klugler in poslanec v DZ Jože Lenart. Na poti iz Slovenj Gradca do Dravograda se jim je pridružila še skupina kolesarjev iz Dravograda, na čelu s podžupanom Antonom Preksavcem. Kolesarski odpravi Mladinske iniciative pa se je prvič do zdaj v Slovenj Gradcu pridružil tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen, ki je kolesarje pospremil do končnega cilja pred mestno hišo na Ravnah na Koroškem. Na cilju pa jih je pričakal tudi poslanec v DZ Jani Prednik.

FOTOGALERIJA: Na Ravnah je udeležence kolesarjenja v objektiv ujela Katja Golob.

Dogodki

Kolesarjenje za prvo lopato in napoved koroškega protesta v Ljubljani.