Search
Close this search box.

Obiskovalci mestnega jedra v Slovenj Gradcu uživali ob ekoloških dobrotah

Mestno jedro Slovenj Gradca se je včeraj spremenilo v pravo “ekološko mesto”. Praznik je ponudil možnost spoznavanja ekološko pridelanih živil s prodajo in promocijo ekoloških pridelkov ter strokovnimi predavanji na temo ekološkega kmetovanja in ekološke hrane.

Na otvoritvi 9. praznika ekoloških kmetij Slovenije so zbrane nagovorili slovenjgraški župan Tilen Klugler, direktorica JZ Spotur Marija Lah in predsednik ZEPP Deteljica Jože Ledinek.

Velika ekološka tržnica je ponudila svojo bogato ponudbo dobrot, kjer so se predstavile ekološke kmetije iz celotne Slovenije. Kupili smo lahko različne ekološke pridelke in živila, ki jih imajo v ponudbi sodelujoče ekološke kmetije, že tretje leto zapored pa so tržnico obogatili s posebno ponudbo vrhunskih ekoloških vin in tako je bilo poskrbljeno tudi za dobro kapljico.

9. PRAZNIK EKOLOŠKIH KMETIJ SLOVENIJE V SLOVENJ GRADCU

Kot je že v navadi izpred preteklih let, smo se lahko tudi letos pridružili delavnici Emilije Pavlič – Kako ekološko hrano tudi pravilno pripravit. Sledila so tudi štiri predavanja. Zakaj je ekološka hrana dragocena in dražja je predstavil Mitja Zupančič, svetovalec specialist za ekološko kmetovanje, KGZS-Zavod CE, o ekoloških hladnih stiskanih oljih je predaval Mirko Hudl iz Avstrije, red. prof. dr. dr. Ana Vovk Korže je predstavila Rodovitnost zemlje – kako do nje in kako jo ohranjati?, Dominika Klavž, mag. varne prehrane pa je predavala o razliki med ekološko in konvencionalno hrano – način pridelave korenčka in jajc.

Na prazniku ni manjkalo niti dobre glasbe. Slavko Ivančić je za dobro vzdušje poskrbel v opoldanskem času, popoldne pa so nastopile glasbene skupine Itak, Rosa, Vez, Fenomeni …

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Asgy
Asgy
3 let nazaj

Koroška brez okužb, očitno, ker nikjer ne vidim mask. Potem bodo pa vsi začudeni, “kje bi se pa jaz lahko okužil”. Županu pa kazenska ovadba, ker je to organiziral in ni poskrbel, da bi mestni redarji opozarjali ljudi naj dajo masko gor vsaj tam kjer je večja gostota ljudi.

Dogodki