Search
Close this search box.

Ob prazniku vaške skupnosti Šmiklavž danes uradno namenu predali prenovljeno cesto (VIDEO in FOTO)

Ob prazniku vaške skupnosti Šmiklavž so danes namenu predali cesto pri kmetiji Štih. V nedeljo pa v Šmiklavžu pripravljajo Golažijado.

Vaška skupnost Šmiklavž pri Slovenj Gradcu v teh dneh praznuje vaški praznik. Ob tej priložnosti so danes pripravili krajšo slovesnost, na kateri so otvorili cesto Šmiklavž – Štih. Cesto, ki so jo danes uradno predali namenu, so prenavljali v dveh delih. Z deli so začeli leta 2019, končali pa letos. Asfaltirali so odsek v skupni dolžini 861 metrov. Za celotno investicijo pa so odšteli okoli 178.000 evrov.

VIDEO: Otvoritev ceste v Šmiklavžu

Prisotna sta nagovorila slovenjgraški župan Tilen Klugler in predsednik vaške skupnosti Šmiklavž Marjan Ramšak. Cesto pa je blagoslovil župnik Tine Tajnik iz Župnije Šentilj pod Turjakom. Po končanem uradnem delu je bilo poskrbljeno za pogostitev in prijetno druženje.

Dogodka se je udeležilo okoli 60 ljudi. Med drugimi tudi podžupan dr. Peter Pungartniki, opazili pa smo tudi nekaj slovenjgraških svetnikov.

Pri tem naj še enkrat spomnimo, da se lahko v nedeljo udeležite še Golažijade. Ekipe so vabljene na zbirno mesto pred OŠ Šmiklavž ob 9. uri, s kuhanjem bodo pričele ob 10. uri, golaž in druženje z obiskovalci pa bo na programu ob 12. uri.

Dogodki

Ob prazniku vaške skupnosti Šmiklavž so danes namenu predali cesto pri kmetiji Štih. V nedeljo pa v Šmiklavžu pripravljajo Golažijado.