Ob nevihtah ponekod že padala toča. Za severovzhodni del države razglašena oranžna vremenska ogroženost

Gasilci po nevihti, ponekod tudi s točo, ki se je dopoldne pomikala prek severnega dela države od Julijskih Alp na vzhod, še posredujejo na terenu. Večinoma je šlo za odkrite strehe, zalite kleti in podrta drevesa.

Na območju Škofje Loke, kjer je padala tudi toča, imajo delo zaradi odkritih streh in podrtih dreves, nekaj pa je tudi zalitih podvozov, so za STA povedali na Regijskem centru za obveščanje Kranj. Še zlasti veliko intervencij je v Retečah, Frankovem naselju in Veštru.

Preberite tudi: Tudi na Koroškem možne močnejše nevihte z večjo točo in silovitimi nalivi

Na mariborskem območju, kjer je divjalo neurje z močnim vetrom, je prav tako odkrivalo strehe, padlo pa je tudi nekaj dreves. Po navedbah mariborske Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je prizadelo zlasti občine Oplotnica, Slovenska Bistrica, Rače, Fram in Lovrenc na Pohorju.

V občini Laško je podrlo nekaj dreves in zalilo nekaj kleti, so za STA povedali na celjski izpostavi uprave.

Agencija RS za okolje je tudi za noč na nedeljo in nedeljo izdala opozorilo, da bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni pa izključen niti pojav toče.

Oranžna vremenska ogroženost, ki pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne, danes velja za severovzhodni del države, medtem ko je preostali del še rumen. Po napovedi za nedeljo pa je oranžno pobarvana celotna država, je razvidno s spletnih strani agencije.

Dogodki