Search
Close this search box.

Tudi na Koroškem možne močnejše nevihte z večjo točo in silovitimi nalivi

Vremenoslovci tudi za danes napovedujejo močne nevihte, izključena ni niti večja toča. Ponekod lahko zaradi močnejših nalivov nastanejo tudi hudourniške poplave.

Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

Včeraj omenjena vremenska fronta se zadržuje na severni strani Alp, medtem ko je jug Evrope še zmeraj v primežu enakomernega zračnega tlaka. Zaradi zelo ugodnih vremenskih pogojev lahko v bližini fronte pričakujemo največ nestabilnosti za razvoj močnejših neurij.

Podrobnejša napoved razvoja vremena

Danes bodo na zahodu najvišje dnevne temperature dosegle 32°C, na vzhodu pa do 30°C. Na Goriškem se lahko proti dopoldnevu že pojavi kakšna nevihta. Zaradi izjemne nestabilnosti ozračja lahko popoldne v Avstriji pričakujemo razvoj močnejših neurij.

V severnem in severovzhodnem delu države se lahko v popoldanskih urah prav tako razvijejo močnejše nevihte (možne supercelice), katere lahko spremlja večja toča, močnejši vetrovni piš in siloviti nalivi. Nevihte se bodo prožile tudi drugod po državi.

V noči na nedeljo se bo tvoril večji sistem organiziranih neviht (MCS), ki bo preko Italije dosegel tudi Avstrijo in Slovenijo. Tukaj gre opozoriti predvsem na močnejši nevihtni piš oz. veter, ki lahko preseže hitrost 100 km/h! Prisotni bodo močnejši nalivi in lokalno tudi toča.

Ponekod lahko zaradi močnejših nalivov nastanejo tudi hudourniške poplave.

Vir: Neurje.si – Napoved izdal: Leon Hardi

Dogodki

Vremenoslovci tudi za danes napovedujejo močne nevihte, izključena ni niti večja toča. Ponekod lahko zaradi močnejših nalivov nastanejo tudi hudourniške poplave.