Novogradnja Šolskega centra Slovenj Gradec se bliža zaključku

Več let načrtovana naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno vredna 14,9 milijona evrov, se bliža zaključku. Gradnja stavbe šole je v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja, direktorica šolskega centra Gabrijela Kotnik pa predvideva, da bodo vsa dela in tudi dobava pohištva izvedeni do konca letošnjega koledarskega leta.
245009400_922551851950606_1953369198007451331_n

Gradnja težko pričakovanih novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec, ki je trenutno med največjimi državnimi naložbami v srednješolsko področje in za katero so temeljni kamen položili maja 2018, je bila razdeljena na dve fazi.

V prvi fazi so zgradili novo telovadnico in lesarske delavnice. Delavnice so začeli uradno uporabljati novembra lani, vendar je bila uporaba zaradi izobraževanja na daljavo začasno ustavljena. Telovadnico so začeli uporabljati z letošnjim šolskim letom, je za STA pojasnila Gabrijela Kotnik.

Prostori pomenijo veliko pridobitev, saj smo poleg prostorov pridobili tudi sodobno opremo lesarske delavnice, ki omogoča res kakovostno učenje in poučevanje. Prav tako je telovadnica dobro opremljena in nudi odlične pogoje za vadbo,” je ocenila direktorica šolskega centra.

V drugi fazi gradijo stavbo šole, v kateri bodo skupno pridobili dobrih 5000 kvadratnih metrov. V stavbi bodo specializirane učilnice za gastronomijo, lesarstvo, turizem, zdravstveno nego ter za kemijo, biologijo in fiziko, vključno z laboratorijem, pa tudi prostori za poučevanje glasbe in umetnosti, zgodovine in geografije ter fizike in računalništva. Nekaj bo tudi splošnih učilnic.

Nove prostore bosta uporabljali predvsem Srednja šola Slovenj Gradec in Muta ter Srednja zdravstvena šola. Kot napoveduje direktorica šolskega centra, bodo nove prostore začeli uporabljati, ko bo izvedena primopredaja in prevzem objekta. Kot omenjeno, pa računa, da bodo dela in dobava opreme zaključeni do konca letošnjega koledarskega leta.

Skupna vrednost celotne naložbe v nove prostore je 14,9 milijona evrov, od tega bo druga faza stala okoli 8,5 milijona evrov.

Ob tem se v Šolskem centru Slovenj Gradec veselijo povečanega vpisa v programe, ki jih izvajajo na treh srednjih šolah, to je v Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta, Srednji zdravstveni šoli in Gimnaziji.

V tem šolskem letu imajo vpisanih 1040 dijakov, kar je na vseh treh šolah skupno za 25 več kot lansko šolsko leto. “S tem smo posebej zadovoljni in upamo, da se bo vpis povečeval tudi v naslednjem šolskem letu,” je še navedla direktorica šolskega centra Gabrijela Kotnik.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.