Novinci na prvoligaški sceni iz Šmartnega pri Litiji v razburljivem dvoboju premagali Korošce

Rokometaši Herza Šmartno so na današnji tekmi 4. kroga lige NLB doma premagali moštvo Slovenj Gradca 2011 s 25:24 (9:12).

* Dvorana Pungart, gledalcev 250, sodnika: Satler in Pukšič.
* Herz Šmartno: Sadar, Muratović, Kukovica, Žižek, Ribarič 7 (2), Cirar, Pelko 2, Justin, Žižek 2, Zupan, Škrabanja 4, Jerina, Jerina 2, Močnik, Avsec 3, Bučar, Grum 5.
Slovenj Gradec 2011: Petrič, Dobaj, Soldo, Grobelnik 2, Cvetko 1, Banfro, Jezernik 2, Levc 6 (4), Šol 1, Svečko 1, Lesjak, Golčar 5, Kleč 1, Komar 1, Štumpfl 3, Jankovski 1.
* Sedemmetrovke: Herz Šmartno 5 (2), Slovenj Gradec 2011 4 (4).
* Izključitve: Herz Šmartno 8, Slovenj Gradec 2011 10 minut.
* Rdeči karton: Cirar (21.).

Novinci na prvoligaški sceni iz Šmartnega pri Litiji so dosegli prvo zmago v tej sezoni. Na uvodnih treh tekmah proti Ribnici, Celju in Ljubljani so ostali praznih rok, danes pa so v svojem hramu na kolena položili Slovenj Gradec, ki je doživel drugi poraz.

V dvorani Pungart se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, najbolj v sami končnici. Gostitelji so v 58. minuti imeli tri gole prednosti (24:21), a se izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla niso predali. Po dveh golih Vida Levca in enega Tilna Grobelnika so izenačili na 24:24, zmagoviti gol pa je v izdihljajih razburljivega dvoboja za gostitelje prispeval Janez Grum.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Ribarič s sedmimi goli, poleg junaka Gruma, ki je dosegel pet zadetkov, pa se je izkazal tudi vratar Midhad Muratović s kar 18 obrambami. Pri gostih je Levc dosegel šest, Rok Golčar pa pet golov.

Zasedba iz Šmartnega pri Litiji bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Koper.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije