Novi bankomati in sprememba v brezstičnem plačevanju s kartico

Župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je na svojem Facebook profilu sporočil, da bodo v dveh krajih kmalu postavljeni novi bankomati, prav tako pa je z današnjim dnem v veljavo stopila novost pri brezstičnem plačevanju z bančnimi karticami.
bankomat
Podgorje in Pameče bosta dobila nove bankomate.

Novi bankomati v Podgorju in Pamečah

“Minulo sredo smo podpisali štiriletno pogodbo za postavitev bankomatov v Podgorju in Pamečah. Mestna občina Slovenj Gradec je v svojem proračunu zagotovila sredstva, tako da bomo sofinancirali mesečne stroške banki,” je zapisal župan občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Prav tako je izrazil prepričanje, da bo ta novost vsekakor služila svojemu namenu ter da bo marsikatera pot oziroma obveznost občank in občanov MO Slovenj Gradec s tem olajšana.

Višja zgornja meja limita pri plačevanju z brezstično kartico brez številke PIN

Pri enkrat plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa je doslej veljalo pravilo, da vnos številke PIN ni bil potreben za zneske do 15 evrov. Z današnjim dnem, 18. 10. 2019, pa se je ta znesek povečal na 25 evrov, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Vnos PIN številke za brezstična plačila pod 25 evrov bo potreben le še izjemoma.

To pomeni, da za plačilo do vključno 24,99 evra na POS terminalu prodajnega mesta ne bo več potreben vnos PIN številke, kar naj bi posledično prineslo še hitrejše in enostavnejše plačevanje z brezstičnimi karticami. Vnos PIN številke za plačila pod 25 evrov bo tako izjemoma potreben le še takrat, kadar bo takšna zahteva POS terminala.

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstičnem plačevanju z bančnimi karticami so sicer banke že ob njihovi prvi uvedbi postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo brezstični plačevanje. To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez številke PIN, določen s strani posamezne banke kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu pod 25 evrov na POS terminalu vpisati PIN številko vaše kartice.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije