Search
Close this search box.

Novartis v Sloveniji študente ponovno vabi na BioCamp, ki bo tokrat v znamenju podatkov in umetne inteligence

Novartis v Sloveniji bo jeseni ponovno organiziral znanstveni dogodek BioCamp, ki je namenjen povezovanju vrhunskih študentov, akademskih institucij in gospodarstva. Nagrajena praksa mladim s celega sveta ponuja edinstveni vpogled v farmacevtsko industrijo in jih usmerja na poti od mladih strokovnjakov do bodočih vodij.

“BioCamp je dolgoletni projekt, v katerem združujemo nekaj naših strateških usmeritev, podporo inovativnosti, skrb za razvoj mladih strokovnjakov ter povezovanje gospodarske in akademske sfere. Odkar dogodek poteka po spletu, lahko nanj sprejmemo študente tudi izven naše regije in še razširimo krog mladih talentov. Skozi večdnevno druženje in soočanje z realnimi izzivi farmacevtske industrije udeleženci spoznajo tudi naše temeljne vrednote, saj jih spodbujamo, da so inovativni, vedoželjni in pri iskanju rešitve delujejo kot ekipa,” je povedal dr. Janko Ignjatović, vodja razvojnih projektov v Razvojnem centru Slovenija in vodja organizacijskega odbora BioCampa.

Spletni dogodek BioCamp 2021 bo potekal med 27. septembrom in 1. oktobrom, prijave pa zbirajo do 31. maja. Tema dogodka bo vpliv podatkov in umetne inteligence na farmacevtsko industrijo.

Na 11. BioCampu bodo udeleženci na predavanjih vrhunskih strokovnjakov spoznali, kako se za dobrobit bolnika povezujejo znanost, podjetništvo in tehnologija. Družili se bodo lahko z vodilnimi strokovnjaki, menedžerji in študenti iz drugih držav ter v timu oblikovali poslovne rešitve resničnih izzivov v farmacevtski industriji. Med petdnevnim dogodkom bodo dodobra spoznali tudi Novartis v Sloveniji in karierne priložnosti v enem izmed vodilnih farmacevtskih podjetij na svetu. “Izkušnje, ki sem jih pridobil s sodelovanjem na regijskem BioCampu ob koncu študija, so edinstveno prispevale k moji osebnostni rasti tako bodočega znanstvenika kot strokovnjaka. Spoznal sem dinamično in globalizirano poslovno okolje farmacevtske in biotehnične industrije ter imel priložnost, da se povežem s ključnimi strokovnjaki iz industrije in akademskega sveta. Takoj po končanem BioCampu so mi ponudili možnost znanstvene izmenjave v Sandozovem razvojnem centru v Ljubljani, kjer trenutno začenjam svojo kariero kot znanstvenik v farmacevtskem razvoju,” je povedal nekdanji udeleženec BioCampa Ognen Jakasanovski, raziskovalec v razvojnem centru.

Dogodek BioCamp je lani na Mednarodni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti prejel nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 – častna omemba. V zadnjih desetih letih se je BioCampa udeležilo 357 mladih iz 31 držav, več kot 45 jih je danes zaposlenih v Novartisu. Vsako leto se bodoči znanstveniki ukvarjajo z aktualno tematiko v farmacevtski industriji, letos s področjem podatkov in umetne inteligence.

Prijave na dogodek so odprte do 31. maja na www.lek.si/biocamp. Več informacij je na voljo na spletni strani www.lek.si/biocamp.

Besedilo: Novartis

Dogodki

Novartis v Sloveniji bo jeseni ponovno organiziral znanstveni dogodek BioCamp, ki je namenjen povezovanju vrhunskih študentov, akademskih institucij in gospodarstva. Nagrajena praksa mladim s celega sveta ponuja edinstveni vpogled v farmacevtsko industrijo in jih usmerja na poti od mladih strokovnjakov do bodočih vodij.