Search
Close this search box.

Neuradno: V sredo potrdili več kot 1600 novih okužb

Po neuradnih podatkih TV SLO naj bi v Sloveniji včeraj potrdili najmanj 1.600 novih okužb, kar pomeni, da bomo danes vnovič podrli rekord od začetka epidemije in da je med nami že več kot 9000 aktivnih primerov okužb. Uradni podatki bodo znani dopoldne.

Pri tem naj spomnimo, da so v torek v Sloveniji opravili 5891 testov in potrdili 1503 okužbe z novim koronavirusom. Umrlo pa je deset bolnikov s covidom-19. Po Gantarjevem mnenju pa bi morali čim prej popolnoma ustaviti javno življenje v državi. Kot je dejal včeraj, je sam odgovoren, da bo zdravstveni sistem deloval in ne bo prišlo do kolapsa. “Če epidemije ne bi obvladali, potem ni več druge rešitve,” je opozoril in dodal, da se stroka večinoma zavzema za bolj restriktivne ukrepe.

Včeraj zvečer se je na Twitterju na trenutne epidemiološke razmere odzval tudi premier Janez Janša. Ob ključniku zmoremo je napisal, da bodo številke še nekaj časa neizogibno visoke, a da po streznitvi v zadnjih dneh “povsod po Sloveniji končno upoštevamo nujne higienske in zdravstvene ter druge omejitvene ukrepe”. “Hvala vsem in vsakemu posebej,” je dodal in spet pozval tudi k naložitvi aplikacije #OstaniZdrav ter k varovanju zdravja.

Dogodki