Nekatere kraje zajelo močnejše neurje: Na območju Dravograda voda ogrozila tri objekte, v Mežici zalila skladiščne prostore podjetja

V osrednjem delu Slovenije in na severovzhodu so se danes oblikovale nevihte, ki so predvsem na Štajerskem in Koroškem prerasle v močnejša neurja. Na območju Celja, Dravograda, Gornje Radgone in Ormoža so morali posredovati tudi gasilci, so danes sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Kot so zapisali na spletni strani, so morali gasilci posredovati tudi v občinah Dobrna, Šentjur in Vojnik.

Na območju Dravograda je voda zaradi obilnih padavin ogrozila tri objekte. Posredovali so gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so meteorno vodo prečrpali, preusmerili in očistili prepuste.

V Mežici pa je meteorna voda zalila skladiščne prostore podjetja. Posredovali so gasilci iz Mežice, ki so vodo izčrpali iz objekta.

Na Ivanjskem vrhu v občini Gornja Radgona so obilne padavine nanesle večjo količino vode in blata na cesto ter v objekt. Posredujejo gasilci iz društev Spodnji Ivanjci, Negova in delavci podjetja Komunale Radgona. V Negovi je poplavilo kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Posredovati so morali tamkajšnji prostovoljni gasilci.

O nanosu blata na cestišče poročajo tudi iz središča Male Nedelje v občini Ljutomer. Tudi tam posredujejo lokalni prostovoljni gasilci.

Na območju občine Ormož je močnejše neurje podrlo drevo in onesnažilo okoli 200 metrov cestišča.

Neurje prizadelo tudi Dolenjsko in Belo krajino

Območje Novega mesta in Bele krajine je danes zajelo močno neurje, ki je podiralo drevesa, zalilo je tudi več objektov. Posredujejo gasilci ter cestni in elektro delavci, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Na območju Novega mesta je zaradi močnega neurja z nalivi zalilo več objektov. Gasilci že posredujejo, prav tako delavci cestnega podjetja, sporoča uprava za zaščito in reševanje na svojih spletnih straneh.

Neurje je zajelo tudi belokranjske občine Črnomelj, Metlika in Semič. Meteorne vode so zalile več objektov. V občinah Črnomelj in Semič se je na ceste podrlo več dreves. Na območju Metlike pa je poškodovan elektro vod. Posredujejo gasilci, delavci cestnega podjetja in delavci elektra.