Search
Close this search box.

Našemite se in se pridružite pustnemu karnevalu v Slovenj Gradcu

V nedeljo, 23. februarja  bo  v mestnem jedru Slovenj Gradca potekal tradicionalni, že 48. pustni karneval.

Iz Javnega zavoda Spotur, ki organizira pusti karneval so sporočili, da pričakujejo udeležbo več kot 15 pustnih skupin, ki bodo na šaljiv način predstavile številne aktualne teme. “Pričakujemo tudi veliko število otroških pustnih skupin iz slovenjgraških vrtcev in šol, pričakujemo več kot 500 sodelujočih.” so dodali. Poskrbljeno bo tudi za otroške animacije, od 16. ure dalje pa bo v hotelu Slovenj Gradec pustno rajanje.

V pustni povorki pa bo letos sodelovala tudi skupina Vražji koranti iz Ormoža, ki bodo dokončno pregnali zimo. Na pustnem karnevalu bo možno kupiti pustni časopis Kurent, ki ga bo tudi letos izdalo Kulturno društvo Stari trg. Organizatorji vabijo vse obiskovalce, da se našemijo ter se udeležijo zabavnega karnevala v mestnem jedru. Najboljše in najbolj izvirne maske pa čakajo bogate nagrade, ki jih bodo prispevajo lokali iz mestnega jedra.


V torek, 25. februarja pa bo zaključek pustnega dogajanja na Graški gori, kjer pripravljajo tradicionalno 19. pustno srečanje treh občin s pokopom pusta. Srečanje organizira Kulturno društvo Graška gora.

VIR: JZ Spotur